Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Távoktatás a VM4K-ban is

2020-03-27
12:20
2020-03-27
12:26
Forrás
Közlemény
A VM4K értesíti a hallgatókat, hogy az intézményben zajló kihelyezett magyarországi székhelyű továbbképzések és a mesterképzés távoktatásban folytatódik.

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ értesítése szerint minden képzés esetében online platformok adnak lehetőséget a diákoknak és a tanároknak a kapcsolattartásra, valamint a feladatok elvégzésére. Ugyanakkor ezáltal biztosítani tudják a diákok számára azt is, hogy sikeresen elvégezzék a szemesztert.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Gyógypedagógus-képző Intézet szabadkai kihelyezett inkluzív fejlesztő szakpedagógiai szakirányú továbbképzés, valamint a logopédia szakirányú továbbképzés távoktatása elsősorban a Coospace online felületen valósul meg.

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar mentálhigiénés segítő szakirányú továbbképzése a tanév hátralévő részében a Buda Béla Mentálhigiénés Forrásközpont zártkörű online platformján, a kar oktatói által készített előadások segítségével és a felületen történő közvetlen kommunikáció által a szokásos tanrendben valósul meg.

A Semmelweis Egyetem Pető András Kar konduktorsegítő szakirányú továbbképzés elméleti órái e-learning formájában valósulnak meg, elektronikus jegyzetek, PowerPoint prezentációk, kiadandó feladatok által, az előadókkal való kapcsolattartás pedig online eszközök segítségével (e-mail, Skype) valósul meg az adott kurzus jellegéhez igazodván.

Az elméleti kurzusok március 30-ig lezajlanak. Amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi, május 4-e és 14-e között fejlesztő projektet indítanak el, melynek keretében lebonyolítják a hallgatók szakmai gyakorlatait is.

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar mechatronikai mesterképzésének távoktatása az Óbudai Egyetem és a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hardvereinek igénybevételével valósul meg az oktatókkal való online (e-mail, Skype, Viber) kapcsolattartás mellett.

Minden képzés esetén a távoktatás keretében biztosítják az adott kurzusból való vizsgázás lehetőségét is, vagyis a diákok elvégezhetik az adott szemesztert.

VM4K
távoktatás
koronavírus

Most

17:40

Pünkösdhétfő van

Pünkösdhétfő a pünkösdvasárnap fő ünnepet követő nap. Pünkösdkor ünnepli a kereszténység a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját.
15:47, Frissítve: 17:49

Stratégiai jelentőségű a Balkán-áramlat

Bulgáriának és Szerbiának is kulcsfontosságú a gázvezeték kiépítése, hiszen energiabiztonságot és hosszútávú bevételi forrást jelent - állapította meg a szerb elnök és a bolgár kormányfő.

Népszerű