Ugrás a tartalomra

Tegyük a világot az értelmi sérült emberekkel közösen, számukra is érthetővé!

2023.10.13
16:50
2023.10.13
19:26
Forrás
Pannon RTV
A Bethesda Szeretetszolgálat és a szegedi Értelmi Fogyatékosok Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezete közösen szervezett Topolyán konferenciát és szabadidős programot.

A találkozó a LépÉsKék – Tegyük a világot az értelmi sérült emberekkel közösen, számukra is érthetővé! - elnevezésű pályázat első állomása. Az Európai Unió által támogatott programnak köszönhetően 6 szegedi és 6 topolyai fiatal önérvényesítő kap munkát egy éven keresztül és ezzel együtt ugyanakkora arányú fizetést, mint a szakemberek. Azaz a támogatáson nyert összeg 15%-át fordítják az önérvényesítők bérezésére. A projekt az értelmi sérült személyek önérvényesítését valamint a könnyen érthető nyelv jelentőségét és gyakorlatát hivatott elősegíteni, ennek keretében képzéseket szerveznek majd a szakemberek és az önérvényesítők részére, de tervben van egy képes recepteskönyv kiadása is.

Dr. Horváth Péter László, projektmenedzser, Értelmi Fogyatékosok Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezete, Szeged: „Az Erasmus+ program keretében pályáztunk egy támogatásra, 60 ezer eurót nyertünk egy 12 hónapos programra. Azt gondolom, hogy ennek a programnak a legfontosabb újdonsága, hogy nem az értelmi sérült embereknek, hanem az értelmi sérült emberekkel közösen valósítjuk meg ezt a projektet, nemcsak a szolgáltatásunk igénybevevői, hanem fizetett munkatársak, így például a mai rendezvényt egy topolyai a Bethesda Szeretetszolgálat intézményét igénybevevő értelmi sérült hölgy szervezte nyilván egy támogatónak a segítségével.”

Bethesda Szeretetszolgálat
Topolya

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.
16:20, Frissítve: 18:10

Hagyományok téli fesztiválja Palicson

Tepertősütő verseny, szalonna- és hagymaszeletelő verseny, kézműves kiállítás, forralt bor, jó hangulat és kellemes idő - így zajlik az idei Hagyományok téli fesztiválja Palicson. Az eseményre idén közel ezer személy érkezett.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.