Ugrás a tartalomra
covid19.rs

Tegyünk meg mindent, hogy ne kaphasson ismét erőre a járvány!

2022.07.01
16:44
2022.07.01
19:36
Forrás
covid19.rs, Szerbiai RTV
Romlik a járványügyi helyzet Szerbiában - emelkedik az új fertőzöttek és a kórházban kezelt személyek száma is az elmúlt két hétben - tájékoztat a Batut Közegészségügyi Intézet.

Az elmúlt 24 órában csupán 6,5 ezer tesztet végeztek el a szakemberek, ebből lett 960 személy tesztje pozitív. Kórházi ellátásra 110-en szorulnak, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen. Jó hír azonban, hogy 24 óra alatt senki sem hunyt el a fertőzés okozta szövődményekben.

A folyamatosan elemzett napi adatokból az derül ki, hogy fokozatosan erőre kap ismét a járvány. Ugyanakkor aláhúzzák, az országban az omikron variáns a domináns, amely kevesebb eséllyel okoz súlyos tüneteket, így vélhetően stabil marad a járványhelyzet. Arra kérik a lakosokat, hogy aki még nem tette meg, vegye fel a koronavírus elleni védőoltást, ha pedig túl régen tette meg ezt, vegye fel a megerősítő dózist. Oltottságtól függetlenül ajánlott a maszk használata zsúfolt helyeken és a kézhigiénia fenntartása elengedhetetlen - teszik hozzá.

járvány
koronavírus-járvány
koronavírus

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.