Ugrás a tartalomra
covid19.rs

Tegyünk meg mindent, hogy ne kaphasson ismét erőre a járvány!

2022.07.01
16:44
2022.07.01
19:36
Forrás
covid19.rs, Szerbiai RTV
Romlik a járványügyi helyzet Szerbiában - emelkedik az új fertőzöttek és a kórházban kezelt személyek száma is az elmúlt két hétben - tájékoztat a Batut Közegészségügyi Intézet.

Az elmúlt 24 órában csupán 6,5 ezer tesztet végeztek el a szakemberek, ebből lett 960 személy tesztje pozitív. Kórházi ellátásra 110-en szorulnak, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen. Jó hír azonban, hogy 24 óra alatt senki sem hunyt el a fertőzés okozta szövődményekben.

A folyamatosan elemzett napi adatokból az derül ki, hogy fokozatosan erőre kap ismét a járvány. Ugyanakkor aláhúzzák, az országban az omikron variáns a domináns, amely kevesebb eséllyel okoz súlyos tüneteket, így vélhetően stabil marad a járványhelyzet. Arra kérik a lakosokat, hogy aki még nem tette meg, vegye fel a koronavírus elleni védőoltást, ha pedig túl régen tette meg ezt, vegye fel a megerősítő dózist. Oltottságtól függetlenül ajánlott a maszk használata zsúfolt helyeken és a kézhigiénia fenntartása elengedhetetlen - teszik hozzá.

járvány
koronavírus-járvány
koronavírus

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.