Ugrás a tartalomra
police.hu

A tél beálltára akár az ezret is elérheti a határvadászok létszáma

2022.11.06
11:17
Forrás
MTI
Bakondi György, a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kiemelte, a határvadászok első ötszáz-hatszáz emberből álló csoportja már a rendőrökkel közösen járőrözik.

Rajtuk kívül több száz új jelentkező kiképzése is elkezdődött. Bakondi rámutatott, a határvadászok szolgálatba állásával fokozatosan megkezdődhet a honvédség erőinek kivonása a határőrizeti feladatokból. Ők majd a NATO-val közös gyakorlatokon vagy az ukrán határszakasz biztosításában tudnak részt venni.

határvadász
Bakondi György

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.