Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelić

Tele van a batajnicai covid-kórház

2021.03.31
14:01
2021.03.31
18:29
Forrás
Szerbiai RTV
A legfiatalabb lélegeztetőgéppel kezelt beteg 1989-es születésű.

Tatjana Adžić Vukičević, az intézmény igazgatója elmondta, 915 beteg fekszik jelenleg náluk, rendkívül terhelt az egészségügyi rendszer. 109 beteget kezelnek intenzív osztályon, 90 százalékuk gépre van kapcsolva. Adžić Vukičević hozzátette, amikor négy hónapja megnyitották a kórházat, soha nem gondolták volna, hogy egyszer teljes kapacitással működik majd. Elmondta, volt egy 1999-es születésű páciensük is lélegeztetőn, de mivel javult az állapota, lekapcsolták róla.

Tatjana Adžić Vukičević, a batajnicai covid-kórház igazgatója: „Ez egy döntő pillanat a teljes egészségügyi rendszer, illetve Szerbia számára. Ha most nem tesszük meg, ha nem teszünk meg mindent az oltásokért, akkor nem fogunk tovább létezni. Nagyon sok beteget veszünk fel, de csak fele annyi pácienst engedünk haza. Olyan helyzetbe fogunk kerülni, hogy egész Szerbiában, egyetlen kórházban sem lesz szabad ágy!”

batajnicai
covid-kórház

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52, Frissítve: 09:39

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.
23:10, Frissítve: 08:23

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.