Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Téli diáktábort szervezett a Cofman iskola

2018-01-13
14:25
2018-01-13
17:00
Forrás
Pannon RTV
Az Ivan Sarić Műszaki Középiskolában megtartott foglalkozásokon általános- és középiskolás gyerekek vettek részt.

A Cofman iskolát még 22 évvel ezelőtt alapították és céljuk a matematikai tehetségek felkarolása. Évente 10 foglalkozást szerveznek, amelyek közül egy a téli szünidőre esik. A gyerekek játékos matematikai foglalkozáson, kísérletekkel színesített fizikaórán vehettek részt.

Szabó Magda, nyugalmazott matematika tanár: „Akik érdeklődnek magasabb szinten a matematika iránt, meg a különleges feladatok iránt, logikafejlesztés és később versenyeken szeretnék kipróbálni magukat, mindaz, amit a közönséges iskola nem tud nyújtani, mert nagyon átlagosak most már az osztályok. Itt felkeltjük az érdeklődést, és utána ők maguk foglalkoznak tovább ilyen magasabb szintű dolgokkal.”

Cofman iskola
Szabó Magda

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.