Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Téli diáktábort szervezett a Cofman iskola

2018-01-13
14:25
2018-01-13
17:00
Forrás
Pannon RTV
Az Ivan Sarić Műszaki Középiskolában megtartott foglalkozásokon általános- és középiskolás gyerekek vettek részt.

A Cofman iskolát még 22 évvel ezelőtt alapították és céljuk a matematikai tehetségek felkarolása. Évente 10 foglalkozást szerveznek, amelyek közül egy a téli szünidőre esik. A gyerekek játékos matematikai foglalkozáson, kísérletekkel színesített fizikaórán vehettek részt.

Szabó Magda, nyugalmazott matematika tanár: „Akik érdeklődnek magasabb szinten a matematika iránt, meg a különleges feladatok iránt, logikafejlesztés és később versenyeken szeretnék kipróbálni magukat, mindaz, amit a közönséges iskola nem tud nyújtani, mert nagyon átlagosak most már az osztályok. Itt felkeltjük az érdeklődést, és utána ők maguk foglalkoznak tovább ilyen magasabb szintű dolgokkal.”

Cofman iskola
Szabó Magda

Most

07:57, Frissítve: 08:04

Hatalmas problémát okozott a Friederike

Sűrű havazással és helyenként óránként csaknem 120 kilométeres széllel érkezett a Friederike vihar Lengyelországba. Az utakon óriási fennakadásokat okozott. A tömegközlekedés sok helyen megbénult.
19:06, Frissítve: 19:17

Változékony marad az idő

Továbbra is változékony időjárásra számíthatunk térségünkben. Szombaton felszakadozik a felhőzet, vasárnap hóesés is lehet. A jövő hét elején borongós idő, majd időszakos napsütés is várható.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.