Ugrás a tartalomra

Téli Egyetem az MTTK-n (videó)

2017.01.04
14:00
Mintegy kétszáz pedagógus vesz részt a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és az MNT Téli Egyetemén
Mintegy kétszáz pedagógus vesz részt a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és az MNT Téli Egyetemén. Három nap alatt tíz akkreditált képzést szerveznek. A pedagógusok egyebek mellett környezeti nevelés, interaktív matematika és elsősegély-továbbképzés kurzusokat is hallgathatnak. Az iskolákban sokszor fordul elő kisebb baleset. Fontos, hogy a pedagógusok felkészüljenek az ilyen esetekre. Szendi Zsolt, elsősegélynyújtó oktató: „Általában a tapasztalatok azt mutatják, hogy pánikhangulat szokott kialakulni az iskolákban. Különböző szabályzatok vannak, amik arra vonatkoznak, hogy a tanároknak mit kell tenniük, ha valakivel valami történik.” Az elsősegély-oktatás mellett kilenc további akkreditált képzést tartanak a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Námesztovszki Zsolt, az intézmény dékánhelyettese elmondta, az ilyen események nagyon jó alkalmak a tapasztalatcserére. „Amikor a pedagógusok befejezték az egyetemet, azóta változtak dolgok, tehát új tartalmak, elvek, módszerek. Ezért fontos, hogy eljöjjenek és frissítsék a tudásukat.”Az idei Téli Egyetemet a Magyar Nemzeti Tanáccsal együttműködve szervezték meg. Petkovics Márta, tag, Végrehajtó Bizottság MNT: „Ezúttal a MNT az osztálykirándulás programunkban részt vevő osztálytanítókat szólította meg, 225-öt, ennek több, mint fele elfogadta a felajánlásunkat, hogy az MNT támogassa a továbbképzésüket.” Szabadka mellett még három városban, Zentán, Nagybecskereken és Újvidéken szerveznek továbbképzést a közoktatásban dolgozóknak.
MNT
MTTK
Téli Egyetem

Most

15:40, Frissítve: 16:02

Helyi alapanyagokból helyi termékek

Hagyományos karácsonyi kiállítás, helyi termékek bemutatója, nemzetközi pálinkafesztivál, vajdasági kulináris és élelmiszeripari kiállítás, mesterségek bemutatója és gépkiállítás. Mindez egy rendezvényen belül - elkezdődött a 7. Zentai Gazdanapok.
15:29, Frissítve: 15:36

Molnár Judit érdemelte ki a Kosztolányi-díjat

A magyar ügy érdekképviseletében tett fáradhatatlan munkájáért a felvidéki Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője kapta a Kosztolányi-díjat a III. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón Visegrádon.
14:01, Frissítve: 16:19

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 16:33

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.