Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

A téli szünet kezdetének módosításáról is döntenek

2021.12.01
08:52
2021.12.01
08:57
Forrás
Szerbiai RTV, B92.net
A védettségi igazolványok használata, a téli szünet kezdetének időpontja és az omikron variáns - ezek lehetnek a fő témái a köztársasági válságstáb mai, 15 órakor kezdődő ülésének.

Annak ellenére, hogy Szerbiában még nem jelentettek az új variáns okozta fertőzést, a testület orvosi része kérte a stáb összehívását, mivel az új vírustörzs már Európa számos országában jelen van. Predrag Kon járványügyi szakember néhány nappal ezelőtt úgy fogalmazott, hogy ajánlott lenne, ha a téli szünet december 20-án kezdődne, nem pedig december végén, mivel abban az időszakban a nyugati országokban dolgozó szerbiai állampolgárok is visszatérnek hazájukba azokról a helyekről, ahol már jelen van az új variáns, ez pedig kockázatot jelent. 

válságstáb
omikron
iskola
szünet
téli szünet
téli szünidő

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.