Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Téli továbbképzés a tanároknak

2020-01-08
14:10
2020-01-08
17:49
Forrás
Pannon RTV
Megkezdődött a 2020-as Téli Egyetem. A tanítók és tanárok a három napos rendezvényen három helyszínen 9 akkreditált képzésen vehetnek részt. Az esemény társszervezője a Magyar Nemzeti Tanács.

Nagy az érdeklődés idén is a téli egyetem iránt, hiszen mintegy 130 pedagógus jelentkezett a képzésekre. A téli egyetemen plenáris, illetve akkreditált képzéseken vehetnek részt a pedagógusok. Három helyszínen tartják meg a képzéseket, Szabadkán, Magyarkanizsán és Muzslyán. Idén a téli egyetem január 8-10 tart.

A téli egyetem első napja az informatikáról szólt. Az előadók a robotikával és az interaktív tábla használatával kapcsolatos előadásokat tartottak a résztvevő pedagógusoknak.

Námesztovszki Zsolt, dékánhelyettes, MTTK: „Próbálunk gyakorlatközpontú képzéseket csinálni. Nem csak, hogy megtanulják a szoftvereket használni, hanem elvisznek olyan tartalmakat, amit a későbbiekben tudnak az oktatásban használni, tehát kész tananyagot, illetve különböző digitális tartalmakat dolgoznak ki.”

A pedagógusok saját igényük szerint választhattak képzési témát. Idén a robotok az oktatásban, interaktív tábla, zoopedagógia, mozgásos játékok, valamint matematikai kompetenciák képzések kerültek megrendezésre.

De Negri Ibolya, tag, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Nagyon örülünk, hogy a pedagógusaink a téli időszakban is a szakmai továbbképzést választják ahhoz, hogy majd mindazt a tudást, azt az új ismeretet bevigyék a tanterembe, illetve ezeket az ismereteket majd későbbiekben kamatoztatni tudják.”

Vicsek Annamária, oktatási államtitkár kiemelte, az idei téli egyetem témái kiemelten fontosak a vajdasági magyar pedagógusok számára: „Az oktatási minisztérium számára minden olyan továbbképzés kiemelten fontos, amely az oktatásnak, a pedagógusok mindennapi munkájának a fejlesztését szolgálja, amelynek a további áttételes jótéteménye valójában az lesz, hogy a gyerekek olyan oktatásban részesülnek, amely a mai kornak megfelel.”

A Téli Egyetemet a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és a Magyar Nemzeti Tanács közösen szervezi meg immár ötödik éve.

Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
Téli Egyetem
Vicsek Annamária
Námesztovszki Zsolt
Magyar Nemzeti Tanács

Most

21:44, Frissítve: 22:06

Ha összefogunk, meglesz a pénz!

Pál Gajódi Olivér 2019.12.17-én született Bajmokon. Élete első hónapjai óta kemény harcot vív egy súlyos betegség, a gerinc eredetű izomsorvadás ellen.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.