Ugrás a tartalomra
Beteg gyerek
Pxhere

A teljes fizetését kapja a szülő, aki súlyosan beteg gyermekével marad otthon

2019-03-25
11:20
2019-03-25
13:31
Forrás
politika.rs
Ezzel a teljes betegbiztosítási rendszer átalakul - nyilatkozta Berislav Vekić, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára a Szerbiai RTV műsorának vendégeként.

A teljes fizetését elkapja az a szülő, aki otthon marad daganatos, vagy anyagcsere zavarban-, illetve valamilyen krónikus betegségben szenvedő gyermekével azon törvénymódosítási javaslat szerint, mely ezen a héten kerül a köztársasági parlament elé. Ezzel a teljes betegbiztosítási rendszer átalakul - nyilatkozta Berislav Vekić, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára. A Szerbiai RTV műsorának vendégeként kiemelte: mindeddig a gyerekük miatt táppénzen lévő szülők csupán 65 százalékát kapták el a fizetésüknek.

Változást jelent még az is, hogy azok, akik eddig nem rendelkeztek betegkönyvvel, és csupán sürgős esetben látták el őket, ezentúl felvehetik majd a kötelező védőoltásokat és részt vehetnek megelőző szűréseken is. Az orvosok pedig, miután ledolgozták normájukat az állami intézményben, munkaidejük harmadát még ott tölthetik, illetve legfeljebb három magánintézménnyel köthetnek szerződést.

Berislav Vekić, államtitkár, Egészségügyi Minisztérium: „Az új törvény nagy segítséget jelent a súlyosan beteg gyerekek szüleinek, akiknek eddig különféle munkákat kellett vállalniuk, hogy biztosítsák a gyermekük szükségleteit. Az új törvény szerint a gyerekük teljes felépüléséig a keresetük 100 százalékát téríti meg az állam, emlékeztetném önöket, ez eddig gyakorlatilag 65 százalék volt.”

szülő
gyermek
beteg
törvény

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.