Ugrás a tartalomra

A teljes oltási nyilvántartást ellenőrzik az országban

2023.01.21
09:31
Forrás
Szerbiai RTV
A teljes oltási nyilvántartást ellenőrzik az országban a kanyarójárvány megakadályozása érdekében - erről beszélt a Szerbiai RTV műsorában az egészségügyi államtitkár.

Mirsad Đerlek azt mondta, nincs meg a megfelelő átoltottság Szerbiában. Eddig 12 ember fertőződött meg hivatalosan, akik közül kilencen nem kaptak MMR-oltást.

A 2017-es és 2018-as évben 16 ember halt meg a kanyaró következtében, ez intő jel lehet a számunkra - tette hozzá az államtitkár, aki arra emlékeztetett, hogy óvatosnak kell lennünk, hogy mindez ne történjen meg újra.

kanyarójárvány
oltás
MMR-védőoltás
Mirsad Ðerlek

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű