Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

A teljes zárlat lehetőségét vetette fel Lončar

2020-11-26
22:38
2020-11-26
23:03
Forrás
Blic, Szerbiai RTV
A járványügyi helyzet akkor változik meg, ha mi megváltozunk - mondta a szerb egészségügyi miniszter.

Közel járunk a teljes zárlathoz Szerbiában, mert a jelenlegi járványügyi intézkedéseket nem tartják be a lakosok - mondta Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter. A Szerbiai RTV vendégeként kiemelte, a koronavírus már beférkőzött a családokba. Az idősebbek betartják az intézkedéseket, a fiatalabb családtagok viszont nem, és például az unokák megfertőzik a nagyszülőket. Hiába korlátozzák a szórakozóhelyeket, mert találnak megoldást és a társasági életet máshol szervezik meg. A felügyelők nem tudnak minden házat ellenőrizni - tette hozzá a miniszter.

Két nagy gond van. Az egyik, hogy sokan nem jelentkeznek időben az orvosnál. A másik probléma a vírustagadás, vagy azok az emberek, akik azt gondolják, hogy nekik a koronavírus nem okoz problémát. Ők azok, akik legingerültebbek, amikor orvoshoz kerülnek. Nincs a világon olyan egészségügyi rendszer, amely helytáll, ha rövid idő alatt az ország jelentős része megfertőződik. Már több mint 2300 egészségügyi dolgozó koronavírusos - mondta Lončar.

Zlatibor Lončar
járvány

Most

16:26, Frissítve: 16:38

Sorban álltak az oltásért Belgrádban

Minden eddiginél nagyobb tömeg érkezett ma a Belgrádi Vásár területén lévő oltóhelyhez, hogy megkaphassák a vakcinát. A nagy érdeklődés miatt a szerb fővárosban a napokban további két oltóhelyet nyitnak, ahol tömegesebben tudják oltani a a lakosságot

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.