Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

Temerin kerékpártúrával társult az európai autómentes naphoz

2018-09-22
17:01
2018-09-22
17:49
Forrás
Pannon RTV
Több mint kétszáz kerékpáros tekert ma délelőtt a település felől a Jegricska természetvédelmi terület irányába. Az akcióban minden korosztály képviseltette magát.

Temerin központjától a Jegricska 8 kilométerre van. Ennyit kellett keményen pedálozni az autómentes nap rendezvényéhez kapcsolódó kerékpárosoknak, mert szembe fújt a szél. A gyerekek ennek ellenére élvezték a biciklizést. Merkovity Anna, tanuló, Kókai Imre Á.I., Temerin: „Eléggé kifáradtunk, de azért jó volt. Most hazafelé könnyebb lesz, mert a szél fog minket vinni.”

A temerini diákokon kívül járekiak is részt vettek az autómentes napon, ők még többet tekertek, mintegy 15 kilométert.
 

A Kókai Imre Általános Iskola minden évben részt vesz a kerékpáros akcióban. A biológiatanár szerint nem nehéz a gyerekeket mozgósítani az ilyen jellegű megmozdulásokra: szeretik a természetet és fontos számukra annak védelme. Zelenka Angéla, biológiatanár, Kókai Imre Á.I., Temerin: „A többi akcióban is nagyon sok pozitív visszajelzésre tudok visszaemlékezni, és úgy érzem, hogy ez fontos, nagyon sok gyereknél sorsdöntő aztán a későbbi életében.”

Az akciót a Falco Természetkedvelők Egyesülete és a temerini községi idegenforgalmi iroda közösen szervezte meg. Tóth Kása Attila, Falco Természetkedvelők Egyesülete: „Mivel az iskolákkal van a legjobb kapcsolatunk, a tanárnő szavaival élve, a gyerekek minden évben várják, mindig kérdezik, imádják, hogy le van zárva a forgalom, őrájuk figyelnek, és a célja ennek, a figyelemfölkeltés, hogy aki nincs is itt, nem bír eljönni kerékpározni, az mégis elgondolkozzon, hogy nem muszáj minden nap autóval vagy motorral mennem, főleg így városban, úgyhogy a figyelemfelkeltés a fő célunk.”

Az akció minden évben bővül, idén egyes becslések szerint megháromszorozódott a kerékpározók száma a tavalyihoz képest. Ha így halad, egy-két éven belül már ezren kerekeznek majd a Jegricskára az autómentes napon.

Temerin
autómentes nap
kerékpártúra

Most

09:44, Frissítve: 09:50

Sűrű köd nehezíti a közlekedést

Jeges utakra és ködre lehet számítani a szerbiai utakon, főként Vajdaságban és Belgrád környékén. A Szerb Autó-Motoros Szövetség fokozott óvatosságra inti a gépjárművezetőket.
08:50

Ismét Kozák Danuta az év női kajakosa

Kozák Danutát választották ismét az év legjobb magyar női gyorsasági kajakosának. Kopasz Bálint pedig az év férfi kajakosa lett - hirdette ki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.
08:46

Lemondott a belga miniszterelnök

Charles Michel belga miniszterelnök kedd este bejelentette lemondását. A belga kormány kisebbségbe szorult, mert a flamand nacionalista párt kilépett a koalícióból az ENSZ migrációs csomagja miatt.

Népszerű