Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

Temerin kerékpártúrával társult az európai autómentes naphoz

2018-09-22
17:01
2018-09-22
17:49
Forrás
Pannon RTV
Több mint kétszáz kerékpáros tekert ma délelőtt a település felől a Jegricska természetvédelmi terület irányába. Az akcióban minden korosztály képviseltette magát.

Temerin központjától a Jegricska 8 kilométerre van. Ennyit kellett keményen pedálozni az autómentes nap rendezvényéhez kapcsolódó kerékpárosoknak, mert szembe fújt a szél. A gyerekek ennek ellenére élvezték a biciklizést. Merkovity Anna, tanuló, Kókai Imre Á.I., Temerin: „Eléggé kifáradtunk, de azért jó volt. Most hazafelé könnyebb lesz, mert a szél fog minket vinni.”

A temerini diákokon kívül járekiak is részt vettek az autómentes napon, ők még többet tekertek, mintegy 15 kilométert.
 

A Kókai Imre Általános Iskola minden évben részt vesz a kerékpáros akcióban. A biológiatanár szerint nem nehéz a gyerekeket mozgósítani az ilyen jellegű megmozdulásokra: szeretik a természetet és fontos számukra annak védelme. Zelenka Angéla, biológiatanár, Kókai Imre Á.I., Temerin: „A többi akcióban is nagyon sok pozitív visszajelzésre tudok visszaemlékezni, és úgy érzem, hogy ez fontos, nagyon sok gyereknél sorsdöntő aztán a későbbi életében.”

Az akciót a Falco Természetkedvelők Egyesülete és a temerini községi idegenforgalmi iroda közösen szervezte meg. Tóth Kása Attila, Falco Természetkedvelők Egyesülete: „Mivel az iskolákkal van a legjobb kapcsolatunk, a tanárnő szavaival élve, a gyerekek minden évben várják, mindig kérdezik, imádják, hogy le van zárva a forgalom, őrájuk figyelnek, és a célja ennek, a figyelemfölkeltés, hogy aki nincs is itt, nem bír eljönni kerékpározni, az mégis elgondolkozzon, hogy nem muszáj minden nap autóval vagy motorral mennem, főleg így városban, úgyhogy a figyelemfelkeltés a fő célunk.”

Az akció minden évben bővül, idén egyes becslések szerint megháromszorozódott a kerékpározók száma a tavalyihoz képest. Ha így halad, egy-két éven belül már ezren kerekeznek majd a Jegricskára az autómentes napon.

Temerin
autómentes nap
kerékpártúra

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:49, Frissítve: 21:08

Gloria Victis – 1956

200 vajdasági fiatal vesz részt a Rákóczi Szövetség Gloria Victis – 1956 elnevezésű rendezvénysorozatában.
19:38, Frissítve: 21:49

10 éves a Szerb Haladó Párt

10 éves fennállását ünnepelte ma a Szerb Haladó Párt. A kraljevói sportcsarnokban megtartott eseményre az SZHP elnöke, Aleksandar Vučić Tomislav Nikolićtyal, a párt korábbi elnökével érkezett.

Népszerű

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

Drogfogás Zentán

13 kilogramm marihuánát és egyéb kábítószert koboztak el Zentán a rendőrök.