Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Temerinben 47 elsős kezdte meg a tanévet

2020.09.01
11:26
2020.09.01
17:26
Forrás
Pannon RTV
47 elsős diák kezdte meg az tanévet a temerini Kókai Imre Általános Iskolában. A kisiskolásokat és a szülőket Sziveri Béla, az intézmény igazgatója fogadta augusztus utolsó napján.

Ezt követően a gyermekek ajándékcsomagot vettek át a Rákóczi Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából, amely iskolatáskát és tanfelszerelést tartalmazott.

Pannon RTV/Bognár Róbert

A csomagban található tanfelszerelés azon felül, hogy anyagi tehertől szabadította meg a szülőket, a gyermekek arcára is mosolyt csalt, köztük Varga Annáéra is: „- Mi az ami lesz ebben a csomagban, tudod már előre?

- Nem tudom még.

- Várod már az iskolakezdést?

- Nagyon várom.

- Mi lesz az első dolgotok, ha hazaértek, kicsomagoljátok majd, amit kaptatok?

- Igen.”

A szülők elmondása alapján a csomagok nagyban megkönnyítették a tanévkezdést.

Darázs Edit: „Nagyon sok segítséget jelent ez az adomány. Nem kellett táskát venni. Gondolom, sok szép csomag is van benne”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A koronavírus okozta világjárvány miatt az órarend az előző évekhez képest némileg megváltozott. Az oktatás rövidített órák mellett zajlik.

Sziveri Béla, a Kókai Imre Általános Iskola igazgatója: „Fél nyolckor indul a tanítás az első váltásnak. Ez tart 10 óra 20 percig. Ezt fertőtlenítés követi és 11 órától kezdődik a második váltás. Ez az, ami az alsósokat illeti. A lényeg, hogy minden gyerek mindennap jön iskolába. A felsősöknél kombinált módszert választottunk, van iskolában való tanulás, de online is.”

Ternovácz István, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja elmondta, a diákok és a szülők számíthatnak az anyaország támogatására: „Meggyőződésem, hogy óriási jelentőségű a gyerekek és a szülők számára egyaránt, hogy egy ilyen költségtől megóvja őket a magyar kormány és az MNT. Másrészt, lélekben ennek óriási a jelentősége, hisz az ember azt érezheti, hogy van, aki mögötte áll.”

A becsöngetést követően, a tanító nénik tantermeikbe kísérték az elsősöket, ahol további információkkal látták el őket a rendhagyó tanítással kapcsolatban.

Temerin
elsősök
Kókai Imre Általános Iskola
MNT
Ternovácz István
Sziveri Béla

Most

12:24

Kölyök kalamajka és Párja nincs Óbecsén

Egy év kihagyás után ismét beindultak az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör programjai. Tegnap több száz vajdasági és külföldi fiatal tehetség mutatta be néptánctudását a Petőfi színpadán.
11:07, Frissítve: 11:16

Fitt percek a Pannon Televízióban

Új műsorral jelentkezik a Pannon Televízió. Nyáron sem maradnak mozgással kapcsolatos tartalmak nélkül a nézőink. A Fitt percek elnevezésű rövid átmozgató műsor részleteiről Kókai Mónika szerkesztő beszélt.
10:29, Frissítve: 12:00

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.