Ugrás a tartalomra
mise a székesegyházban
Pannon RTV

Templombúcsú volt a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban

2018-10-16
08:24
2018-10-16
16:38
Forrás
Pannon RTV
A horvát-magyar kétnyelvű szentmisét Stjepan Beretić plébános celebrálta, aki méltatta Szent Teréz életét, munkásságát és erőt adó példaként emlegette a mindennapok küzdelmeihez.

Hétfőn este templombúcsú volt a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban. A szentmisét a város védőszentjéért, Avilai Szent Terézért mutatták be. A hívek megtöltötték a padsorokat.

A horvát-magyar kétnyelvű szentmisét Stjepan Beretić plébános celebrálta, aki méltatta Szent Teréz életét, munkásságát, és erőt adó példaként emlegette a mindennapok küzdelmeihez. Még a huszadik században is nagy hatással volt egyesekre. 

Stjepan Beretić, plébános, Szent Teréz-székesegyház, Szabadka: „Örömmel teli ember, aki rengeteget alkotott, rengeteget utazott, de mind Isten dicsőségére és az emberek örömére. Hogy milyen hatással bír ő, az abból is látszik, hogy a két világháború közt Edith Stein képes volt nemcsak a kereszténységet elfogadni, de még az Avilai Teréz nyomába lépni mint szerzetesnő.”

A plébános emellett elmondta, hogy folyamatosan halad a Szent Teréz székesegyház felújítása. Megtörtént a villanyhálózat felújítása, a tornyok alatti talaj tömörítése. A templomban már az új oltár díszeleg, megújulnak a falak és a padló is. Jelenleg a templom külsejének renoválása zajlik.

Szabadka
Szent Teréz-székesegyház
templombúcsú

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:38, Frissítve: 10:43

Utazási lehetőség középiskolásoknak

A Rákóczi Szövetség programjának célja, hogy a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, a középiskolások egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.