Ugrás a tartalomra
mise a székesegyházban
Pannon RTV

Templombúcsú volt a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban

2018-10-16
08:24
2018-10-16
16:38
Forrás
Pannon RTV
A horvát-magyar kétnyelvű szentmisét Stjepan Beretić plébános celebrálta, aki méltatta Szent Teréz életét, munkásságát és erőt adó példaként emlegette a mindennapok küzdelmeihez.

Hétfőn este templombúcsú volt a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban. A szentmisét a város védőszentjéért, Avilai Szent Terézért mutatták be. A hívek megtöltötték a padsorokat.

A horvát-magyar kétnyelvű szentmisét Stjepan Beretić plébános celebrálta, aki méltatta Szent Teréz életét, munkásságát, és erőt adó példaként emlegette a mindennapok küzdelmeihez. Még a huszadik században is nagy hatással volt egyesekre. 

Stjepan Beretić, plébános, Szent Teréz-székesegyház, Szabadka: „Örömmel teli ember, aki rengeteget alkotott, rengeteget utazott, de mind Isten dicsőségére és az emberek örömére. Hogy milyen hatással bír ő, az abból is látszik, hogy a két világháború közt Edith Stein képes volt nemcsak a kereszténységet elfogadni, de még az Avilai Teréz nyomába lépni mint szerzetesnő.”

A plébános emellett elmondta, hogy folyamatosan halad a Szent Teréz székesegyház felújítása. Megtörtént a villanyhálózat felújítása, a tornyok alatti talaj tömörítése. A templomban már az új oltár díszeleg, megújulnak a falak és a padló is. Jelenleg a templom külsejének renoválása zajlik.

Szabadka
Szent Teréz-székesegyház
templombúcsú

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.