Ugrás a tartalomra
mise a székesegyházban
Pannon RTV

Templombúcsú volt a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban

2018-10-16
08:24
2018-10-16
16:38
Forrás
Pannon RTV
A horvát-magyar kétnyelvű szentmisét Stjepan Beretić plébános celebrálta, aki méltatta Szent Teréz életét, munkásságát és erőt adó példaként emlegette a mindennapok küzdelmeihez.

Hétfőn este templombúcsú volt a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban. A szentmisét a város védőszentjéért, Avilai Szent Terézért mutatták be. A hívek megtöltötték a padsorokat.

A horvát-magyar kétnyelvű szentmisét Stjepan Beretić plébános celebrálta, aki méltatta Szent Teréz életét, munkásságát, és erőt adó példaként emlegette a mindennapok küzdelmeihez. Még a huszadik században is nagy hatással volt egyesekre. 

Stjepan Beretić, plébános, Szent Teréz-székesegyház, Szabadka: „Örömmel teli ember, aki rengeteget alkotott, rengeteget utazott, de mind Isten dicsőségére és az emberek örömére. Hogy milyen hatással bír ő, az abból is látszik, hogy a két világháború közt Edith Stein képes volt nemcsak a kereszténységet elfogadni, de még az Avilai Teréz nyomába lépni mint szerzetesnő.”

A plébános emellett elmondta, hogy folyamatosan halad a Szent Teréz székesegyház felújítása. Megtörtént a villanyhálózat felújítása, a tornyok alatti talaj tömörítése. A templomban már az új oltár díszeleg, megújulnak a falak és a padló is. Jelenleg a templom külsejének renoválása zajlik.

Szabadka
Szent Teréz-székesegyház
templombúcsú

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.