Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Templomuk felszentelését ünnepelték a csantavériek

2019.11.10
19:13
2019.11.11
13:11
Forrás
Pannon RTV
Felszentelésének 90. évfordulóját ünnepli a csantavéri Páduai Szent Antal templom.

A helyiek ünnepi akadémiával készültek a különleges napra. Az esemény magasztosságát a Szent Korona másolata emeli, amelyet az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége hozott el Csantavérre.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Szinte teljesen megtelt a Páduai Szent Antal római katolikus templom az ünnepi műsorra. Francia Borbála egészen Temerinből utazott Csantavérre, hogy részt vegyen az ünnepségen. Őt is megérintette a korona látványa: „Amikor a himnuszt énekelték, akkor még el is sírtam magam. Nekem ez nagyon megható volt, és az egész műsor tetszett. Tisztelet, és le a kalappal a csantavériek előtt.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A csantavériek nem mindennapi műsorral készültek az érdeklődőknek. Verseket, énekeket, hangszeres játékot hallhattak a hívek, amelyet a helyi iskola tanulói és a helyi kórus készített erre az ünnepségre.

Pletikoszity Balázs: „Mondhatom, hogy nagyon felemelő érzés volt részt venni egy ilyen szép műsoron. Nem hagyományos szentmiséről van szó, inkább egy emlékműsorról, tehát mint tudjuk, a templomunk 90. születésnapját ünnepli.”

A templomban kiállítás is várja az érdeklődőket. Rajzokat, fotókat és festményeket tekinthetnek meg az arra járók, amely még három hétig látogatható a Páduai Szent Antal templomban.

Csantavér
Páduai Szent Antal templom
évforduló

Most

Népszerű