Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Tepavčević: Az óvintézkedéseknek köszönhetően a vírus nem terjed az iskolákban

2020-09-25
16:42
2020-09-25
17:07
Forrás
Pannon RTV
A megelőző intézkedések tiszteletben tartása eredményezte a stabil járványügyi helyzetet - emelte ki a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese .

Dr. Darija Kisić Tepavčević, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese a szerbiai válságtörzs sajtótájékoztatóján elmondta, a fertőzés terjedésének szerbiai intenzitása az egyik legalacsonyabb egész Európában. Hozzátette, hogy ez nem véletlen, a megelőző intézkedések tiszteletben tartása eredményezte a stabil járványügyi helyzetet. Reményét fejezte ki, hogy ez a helyzet az őszi időjárással beköszöntő, légúti fertőzéseknek kedvező időszakban is fennmarad. Értékelés szerint a szerbiai oktatási rendszer sikeresen működik a jelenlegi feltételek mellett és az óvintézkedéseknek köszönhetően nem terjed a vírus az iskolákban.

Dr. Darija Kisić Tepavčević, igazgatóhelyettes, Batut Közegészségügyi Intézet: „Ebben a pillanatban az összesített szám, a négy hét alatt, amióta tart az oktatás, az általános iskolákban 39, a középiskolákban 16. Ki kell emelnem, hogy egy esetet kivéve szórványos fertőzésekről volt szó, ahol a fertőzés az iskolai környezeten kívül történt, gyakorlatilag azonnal reagáltak, a gyerekek nem jártak tovább az iskolába és nem történt további fertőzés az iskolai környezetben. Minden gyereknél, akinél bebizonyosodott a vírus jelenléte, csak könnyű klinikai kép alakult ki, de előfordult, hogy semmilyen tünetük sem volt.”

Dr Darija Kisić Tepavčević
iskola
válságstáb
járvány
koronavírus

Most

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.