Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Természetes védelem influenza ellen

2019-01-12
13:33
2019-01-12
17:48
Forrás
Pannon RTV
Influenzajárvány idején különösen fontos, hogy változatos, sokféle alapanyagot tartalmazó étrenddel hatékonyabb működésre serkentsük immunrendszerünket.

A szervezet természetes ellenálló képessége nagymértékben javítható, ha étrendünk megfelelő mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidáns hatású biológiailag aktív növényi vegyületeket. Nézzük milyen árban vásárolhatunk friss zöldségeket, gyümölcsöt a topolyai piacon.

A téli zimankóban, influenzajárvány idején különösen fontos a megfelelő, vitaminokban gazdag gyümölcs és zöldségfélék fogyasztása, hiszen a betegségeket jobb megelőzni mint gyógyítani. Szombaton sokan kilátogattak a topolyai piacra, hogy beszerezzék a friss árut.

Erdélyi László, Topolya: „A fokhagymát és a vöröshagymát, és a répát is nyersen szoktam fogyasztani. Most hallottuk, hogy a lila növényekben, lilakáposzta, lilahagymában vannak olyan hatóanyagok, amelyek a véráramlást elősegítik, be is vásároltunk belőlük.”

Tóth György Ibolya, Topolya: „Sok almát, naponta 30-40 deka almát fogyasztok, zöldséget, amit lehet frissen, amit nem azt megfőzzük és propoliszt szoktam szedni, már legalább 15 éve nem voltam influenzás.”

Az alma antioxidáns-kombinációja révén hatékonyan erősíti az immunrendszert, fajtától függően 50-80 dinárért vásárolhatjuk kilogrammját. Hasznos a fertőzések elleni küzdelemben a méz is, amelyből a téli időszakban többet fogyasztanak az emberek.

A piacon házi mézet is lehet vásárolni, az akácméz 700 dinár, a virágméz és a vegyes virágméz pedig 600 dinárba kerül, a propoliszt 200 dinárért árulják.

A népi gyógyászatban közkedvelt fokhagyma baktérium-, vírus- és gombaellenes hatású, fejenként 25 dinár, kilogrammja 400 dinár körül mozog. A vörös- és lila hagyma ára felment az utóbbi időben, a piacon 100-130 dinárért kínálják.

Szép István, termelő, Bajsa: „Felkapott a savanyúkáposzta meg a hasáb. A hasábot reszelik, megpaprikázzák, az is nagyon jó a nátha ellen, a megfázás ellen, mi is sok savanyúkáposztát fogyasztunk. A savanyú káposzta eddig 100 dinár volt, most 120 dinárra emelték fel az árakat, a savanyúkáposzta hasábnak 150 dinárra emelték a kilónkénti árát. egy csomó zöldség 100 dinár, míg a sárgarépa 60 dinár.”

A további természetes C-vitamin-források mint a kelbimbó és a karfiol 200, a brokkoli 130 dinár kilogrammonkénti áron vásárolható meg.

Topolya
piac

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.