Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

A természetet nem kizsákmányolni kell, hanem óvni!

2023.03.25
15:31
2023.03.25
19:22
Forrás
Pannon RTV
A fenntartható életmód volt a témája a mai TANOM Fejlesztő Programnak, amelyet az újvidéki Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában tartottak meg.

Az eseményt a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezte, a téma kapcsán pedig a magyarországi Somosi Környezetnevelési Központ munkatársai tartottak előadásokat a pedagógusok számára. Az előadások természetvédelmi és ökológiai témákat dolgoztak fel, többek között a természetben történő viselkedésről, valamint a természetben való kirándulások pozitív hatásairól az oktatásban szóltak.

Korenchy László, alelnök, VMPE: „Célja az, hogy tanáraink és a tanítók a tapasztalatok útján megszerezett tudást tovább tudják adni a gyerekeknek, hogy a természet szeretetét, a hozzáállást és a természet értékeinek megőrzését magukévá tegyék és a továbbiakban egészen természetes legyen számukra az, hogy a természetet nem rombolni kell, nem kizsákmányolni, hanem óvni, hogy a természet által nyújtott javakat úgy használjuk, hogy az utánunk következő nemzedéknek is megmaradjanak.”

Újvidék
természetvédelem
környezetvédelem
fenntartható
Apáczai Diákotthon
Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete
Korenchy László

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.