Ugrás a tartalomra

A természetet nem kizsákmányolni kell, hanem óvni!

2023.03.25
15:31
2023.03.25
19:22
Forrás
Pannon RTV
A fenntartható életmód volt a témája a mai TANOM Fejlesztő Programnak, amelyet az újvidéki Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában tartottak meg.

Az eseményt a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezte, a téma kapcsán pedig a magyarországi Somosi Környezetnevelési Központ munkatársai tartottak előadásokat a pedagógusok számára. Az előadások természetvédelmi és ökológiai témákat dolgoztak fel, többek között a természetben történő viselkedésről, valamint a természetben való kirándulások pozitív hatásairól az oktatásban szóltak.

Korenchy László, alelnök, VMPE: „Célja az, hogy tanáraink és a tanítók a tapasztalatok útján megszerezett tudást tovább tudják adni a gyerekeknek, hogy a természet szeretetét, a hozzáállást és a természet értékeinek megőrzését magukévá tegyék és a továbbiakban egészen természetes legyen számukra az, hogy a természetet nem rombolni kell, nem kizsákmányolni, hanem óvni, hogy a természet által nyújtott javakat úgy használjuk, hogy az utánunk következő nemzedéknek is megmaradjanak.”

Újvidék
természetvédelem
környezetvédelem
fenntartható
Apáczai Diákotthon
Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete
Korenchy László

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.