Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A természettel az egészségért

2021.10.29
13:17
2021.10.29
19:18
Forrás
Pannon RTV
Az általános iskolás diákok egészségtudatának növelése állt a középpontjában annak a határokon átnyúló IPA-projektnek, amely ma zárult Óbecsén a Than Emlékházban.

A 6,5 millió dinár értékű, Az egészségért a természeti örökség védelmével elnevezésű projektben a budapesti Ecocenter Alapítvány és az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör vett részt.

Bonifárt László, az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör elnöke: „A NATURAL HEALTH projektünk hozadéka az, hogy az általános iskolás gyerekek meg tudják ismerni azt, hogy a környezetünkben mi egészséges, és mit kell tenniük ahhoz, hogy az egészségüket meg tudják őrizni ebben a rohanó világban. Öt témakört dolgoztunk fel, közöttük van a víz, a sport, az egészséges táplálkozás. Ezekről egy iskolán kívüli oktatóanyagot készítettünk, amit a diákoknak leoktattunk, játékosan bemutattunk. Ők ezáltal megtanulták, hogy a sport miért egészséges, hogy az egészséges táplálkozáshoz mi szükséges, vagy hogy melyek azok a növények, amelyek tudnak segíteni különböző problémákon, így talán tudtak egy olyan tudáshalmazt összeszedni, ami az egészségüket is őrzi.”

Natural Health
Óbecse
Than Fivérek Értelmiségi Kör
Bonifárt László
IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program

Most

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.