Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Térnek át az iskolák online- és kombinált oktatásra

2021.09.10
14:15
2021.09.10
15:14
Forrás
Szerbiai RTV
Az összetett járványhelyzet miatt egyes szerbiai iskolákban hétfőtől áttérnek a kombinált tanítási módra vagy a távoktatásra.

Az Oktatási Minisztérium közleménye szerint negyven község középiskolájában váltanak online-oktatásra. Az úgynevezett harmadik oktatási modell Vajdaságban az alibunári és a szerbcsernyei középiskolákat érinti, amelyekben szeptember 13-ától távoktatás lesz.  Az említett községek általános iskoláinak hetedik és nyolcadik osztályos tanulói részére pedig a második tanítási modellt alkalmazzák. Vagyis kombinálva lesz a távoktatást és a jelenléti oktatást, az osztályokat pedig csoportokra osztják. A magyarcsernyei Petőfi Sándor Általános Iskolában a tanítás továbbra is a tantermekben folyik majd. Az osztályok csoportokba való felosztására sem lesz szükség, mert az említett osztályok diákjainak a létszáma nem haladja meg a 15-öt.

A változás a következő községekre és városokra érvényes:
Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija, Preševo, Novi Pazar, Bojnik, Veliko Gradište, Žabari, Boljevac, Zaječar, Knjaževac, Bajina Bašta, Prijepolje, Čajetina, Alibunár, Ljig, Bogatić, Ivanjica, Lučani, Doljevac, Niš, Bela Palanka, Vranje, Kraljevo, Raška, Tutin, Magyarcsernye, Aranđelovac, Knić, Kragujevac és Topola.

távoktatás
Szerbia
oktatás
járványügyi
járványügyi helyzet

Most

11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.

Népszerű