Ugrás a tartalomra
FoNet/Božana Pavlica

Terrorelhárítási gyakorlat Belgrádban

2020-11-19
18:53
2020-11-19
19:51
Forrás
Pannon RTV
Abroncs 2020 elnevezéssel terrorelhárítási gyakorlatot tartottak Belgrád utcáin. A bemutató folyamán szimulált körülmények között egy fegyveres csoport a városi közlekedés autóbuszában ejtett túszokat.

A gyakorlat a különleges egységek és a csendőrség egységeinek érkezésével folytatódott, amelyben helikopterek, Lazar, illetve Miloš típusú páncélozott járművek és távirányítású felderítőeszközök is részt vettek. A bemutató a terroristák és a robbanóeszközök hatástalanításával végződött.

Aleksandar Vučić, aki végignézte a bemutatót, elismerően nyilatkozott a terrorelhárítási egységek teljesítményéről. A szerb elnök szerint az ilyen egységek felkészültsége kiemelt jelentőséget kap a bejelentett szervezett bűnözés elleni harcban.

Aleksandar Vučić szerb államfő: „Gratulálok a szerb rendőrségnek a kiválóan elvégzett bemutató gyakorlathoz, ami valós időben zajlott. Törekedtek arra, hogy minél rövidebb ideig tartson. Először hajtottak végre bizonyos dolgokat. Egy előre, a helikopter számára előkészített leszállóhelyen éjszakai körülmények között tevékenykedtek, elégedett vagyok ezzel. Látták, milyen alacsonyra ereszkedett ez a H-145-ös, féltem, nehogy nekimenjen a villanypóznáknak, és ahogyan az autókat követték, a fiúk fantasztikus munkát végeztek. Ők garantálják Szerbia polgárainak biztonságát.”

Belgrád
terrorelhárítási akció
gyakorlat
rendőrség
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.