Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tervben a Pfizer/BioNTech vakcina harmadik dózisának engedélyeztetése

2021.07.09
17:43
2021.07.09
17:55
Forrás
euronews.com
Fokozná az immunitást a harmadik dózis koronavírus elleni oltás felvétele - írták sajtóközleményükben a Pfizer és a BioNTech vállalatok saját oltóanyaguk kapcsán.

Az izraeli egészségügyi minisztérium adatai alapján a vakcina hatékonysága a fertőzés megelőzése és a betegség kialakulása kapcsán hat hónap után csökken, ezért a harmadik dózis felvételének engedélyeztetését tervezik. A harmadik oltásra a második adag felvétele után hat hónappal kerülne sor.

Az adatok továbbá arra mutattak rá, hogy a vakcina a koronavírus jelenleg ismert összes mutációja ellen véd. A francia Pasteur Intézet adatai szerint a Pfizer-BioNTech vakcina véd leginkább a Delta-variáns ellen. A Pfizer és a BioNTech cégek az oltóanyag továbbfejlesztésén is dolgoznak - áll a közleményükben.

Pfizer-BioNTech vakcina
harmadik dózis
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.