Ugrás a tartalomra
TANJUG/Jadranka Ilić

Testvéri egyetértésre és egységre szólított fel a szerb pátriárka

2021.05.01
21:52
2021.05.02
13:36
Forrás
Tanjug
Porfirije beiktatása utáni első húsvéti üzenetében az összes többi püspökkel együtt testvéri egyetértésre kérte az embereket az egyházon belül és nemzeti szinten is, valamint nyelvi és kulturális téren.

Ne engedjék meg az időnek és az eshetőségnek, hogy megosszanak bennünket és elválasszanak egymástól, és így az anyaszentegyháztól is! - hangoztatta a Szerb Pravoszláv Egyház vezetője. Hozzátette, a tény ellenére is, hogy folyamatos nyomás alatt vannak, ami nézeteltéréseket és vitákat gerjeszt, imádkozzunk a Feltámadott Úrhoz, hogy benne, a Feltámadottban erőre találjanak az egységhez és a testvéri összhanghoz.

Porfirije szerb pátriárka: „A legfontosabb, testvéreim, hogy ismerjük a feltámadás mélységét és a magasságát, hogy higgyünk benne és üdvözöljünk általa. Ne engedjük, hogy Krisztus feltámadásának ünnepe egy szokványos ünnep legyen, mint ahogy azt gyakran halljuk, hanem egy új élet ünnepe, új reményé, új anyagé. Ilyen ünneplésre és örömre hív az egyház.”

Porfirije
pátriárka
húsvét
üzenet
egység

Most

13:03, Frissítve: 13:24

Folytatódnak a harcok Ukrajnában

Eddig 1908-an adták meg magukat a körülzárt mariupoli Azovsztal acélműből – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Az Azovsztal üzem blokádja folytatódik – tette hozzá.
10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű