Ugrás a tartalomra
TANJUG/Jadranka Ilić

Testvéri egyetértésre és egységre szólított fel a szerb pátriárka

2021.05.01
21:52
2021.05.02
13:36
Forrás
Tanjug
Porfirije beiktatása utáni első húsvéti üzenetében az összes többi püspökkel együtt testvéri egyetértésre kérte az embereket az egyházon belül és nemzeti szinten is, valamint nyelvi és kulturális téren.

Ne engedjék meg az időnek és az eshetőségnek, hogy megosszanak bennünket és elválasszanak egymástól, és így az anyaszentegyháztól is! - hangoztatta a Szerb Pravoszláv Egyház vezetője. Hozzátette, a tény ellenére is, hogy folyamatos nyomás alatt vannak, ami nézeteltéréseket és vitákat gerjeszt, imádkozzunk a Feltámadott Úrhoz, hogy benne, a Feltámadottban erőre találjanak az egységhez és a testvéri összhanghoz.

Porfirije szerb pátriárka: „A legfontosabb, testvéreim, hogy ismerjük a feltámadás mélységét és a magasságát, hogy higgyünk benne és üdvözöljünk általa. Ne engedjük, hogy Krisztus feltámadásának ünnepe egy szokványos ünnep legyen, mint ahogy azt gyakran halljuk, hanem egy új élet ünnepe, új reményé, új anyagé. Ilyen ünneplésre és örömre hív az egyház.”

Porfirije
pátriárka
húsvét
üzenet
egység

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.