Ugrás a tartalomra
covid19.rs

A tesztek negyede ismét pozitív, egyre több a fiatal beteg

2021.03.04
15:47
2021.03.04
16:46
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug, 021.rs, covid19.rs
4000 alá csökkent ezúttal az egy nap alatt regisztrált koronavírussal fertőzött személyek száma Szerbiában, átlépte ugyanakkor a 4,5 ezret a járvány kezdete óta elhunytak száma.

Egy nap alatt 15.769 tesztet végeztek el, ebből lett 3866 pozitív. Tegnaphoz képest többen veszítették életüket, 17-en haltak meg a vírus szövődményeinek következtében, tavaly március óta pedig hivatalosan 4508-an hunytak el a betegséggel összefüggésben. Jelentősen emelkedett a kórházban kezeltek száma tegnaphoz képest, jelenleg 4109-ből 173 személy mesterséges lélegeztetésre szorul. A hivatalos adatok szerint egyébként közelít az 500 ezerhez azok száma, akiknél regisztrálták a fertőzést.

Ismét Belgrádban regisztrálták a legtöbb új koronavírus-fertőzöttet, összesen 1218-at. A szerb főváros után jön Niš 292, Újvidék 188, Kragujevac pedig 136 beteggel. Sok más településen, például Kruševacon, Pancsován és Valjevóban 100 alatt van a fertőzöttek száma.

Egyre több a fiatalabb beteg, egész családok érkeznek - nyilatkozta a belgárdi Arénában kialakított ideiglenes kórház koordinátora. Vajdaságban 713 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Dr. Vlado Batnožić hozzátette, korábban a koronavírus-fertőzöttek főleg a közép korosztályból kerültek ki, most a tendencia a fiatalabbak felé billent. Kiemelte, az emberek nem is tudják hol fertőződhettek meg, de elmondták, hogy kávézókban, éttermekben voltak, vagy pedig síelni. A megelőző időszakban napi 10-20 beteget vettek fel, most 30-50-et, és nehezebb kórképpel. Oxigénkezelést 306 páciens kap a belgárdi Arénában kialakított ideiglenes kórházban.

Szerbiai RTV

Nagyon gyorsan elérheti a napi 8 ezret az újonnan regisztrált koronavírusos esetek száma Szerbiában - nyilatkozta Marijan Ivanuša a Szerbiai RTV műsorában. Az Egészségügyi Világszervezet szerbiai irodájának vezetője kiemelte, a járványügyi intézkedések figyelmen kívül hagyása és az új koronavírustörzsek megjelenése miatt romlik folyamatosan az epidemiológiai helyzet. Marijan Ivanuša szerint a koronavírus terjedése attól függ, hogy az emberek mennyire veszik komolyan a válságstáb intézkedéseit.

Tanjug/Strahinja Aćimović

713 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a tartomány területén egy nap alatt. Ez 146-tal kevesebb, mint tegnap, amikor 859 volt az új esetek száma - tájékoztat a Vajdasági Közegészségügyi Intézet. Ismét Újvidéken vették nyilvántartásba a legtöbb fertőzöttet, 206-ot.

Az aktív fertőzöttek száma Vajdaságban 8766. A legtöbb esetet Újvidéken tartják nyilván, 2667-et. A többi településen ezer alatt van az aktív fertőzöttek száma. A közleményben rendkívülinek ítélik meg a koronavírus-helyzetet 39 községben, illetve városban, hatban pedig kedvezőtlen kategóriába sorolják.

A Vajdasági Klinikai Központban 183 Covid-19 beteget ápolnak, itt 13-an szorulnak mesterséges lélegeztetésre. A kamenicai Tüdőgyógyászati Intézetben 57 covid-beteg van, akik közül 6 állapota súlyos.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Katasztrofálisra fordulhat a járványhelyzet Nišben - figyelmeztet a dél-szerbiai város válságstábja. A koronavírus-járvány kezdete óta a fertőzöttek száma a napokban mutatja a legnagyobb növekedést. A niši válságstáb arra kérte az illetékes szolgálatokat, a kommunális felügyelőséget és rendőrséget, hogy szigorúbban lépjenek fel a járványügyi szabálysértők ellen.

fertőzött
fiatal
Szerbia
járvány
koronavírus
Körkép
súlyos
oxigén
koronavírus-járvány
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-helyzet

Most

12:20

Mentsük meg a méheket és a gazdákat!

Összegyűlt a kellő számú, 15 ezer 750 aláírás Magyarországról a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! címmel létrehozott európai polgári kezdeményezéshez - közölte a Magyar Természetvédők Szövetsége.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!