Ugrás a tartalomra
Pixabay/Crissa

A teszteltek több mint negyven százaléka fertőzött

2022.01.14
15:57
2022.01.14
19:58
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is magasan alakul az új koronavírus fertőzöttek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában 12.721 fertőzöttet regisztráltak. A szakemberek pedig több mint 31 ezer tesztet végeztek el.

A vírussal szembeni küzdelmet 23 személy vesztette el. Kórházban 2.368 beteget kezelnek, közülük 103 pácienst gépek tartanak életben.

Koronavírus áldozata lett egy 16 éves lány Užicén. A helyi kórházban az orvosok négy hónapon keresztül küzdöttek azért, hogy megmentsék a fiatal életét, de ez végül az erőfeszítések ellenére sem sikerült. A lányt lélegeztetőgép segítségével tartották életben, végül elhunyt - közölték az illetékesek.

Mi a helyzet Vajdaságban?

Vajdaságban is rendkívüli a járványhelyzet. A legutóbbi adatok szerint egy nap alatt 2917 új koronavírusos esetet regisztráltak, csak Újvidéken 979-et. Az új fertőzöttek többsége oltatlan 20 és 39 év közötti személy. Az aktív esetek száma majdnem 19 ezer, közülük 7 ezer újvidéki - közölte a Vajdasági Közegészségügyi Intézet.

Szerbia
koronavírus
koronavírus-járvány

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.