Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Tinik tanulják a tűzoltás szabályait

2018.08.24
14:32
2018.08.25
08:24
Forrás
Pannon RTV
Akár leendő önkéntes tűzoltók is lehetnek azok a tini fiatalok, akik három napon keresztül tanulják a tűzoltás szabályait Tiszakálmánfalván. Az oktatáson közel harmincan vesznek részt.

Poroltóval tüzet oltani, és a tűzoltóautó felszereléseinek helyes kezelését tanulták a tiszakálmánfalvi gyerekek a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesületben. Valamennyiüknek fontos a képzés és a társadalmi munkába való beilleszkedés.

Marija Petrović: „Nagyon tetszik az emberek mentése és a tűzoltás, teljesen jó.”
Ana Petrović: „Fontos, hogy ha véletlenül tűz üt ki a szomszédságban, akkor legyen, aki megkezdi a mentést.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A használat előtt kezelési útmutatást kaptak az érdeklődők, a balesetek elkerülése érdekében.

Nikola Lojanica: „Azért jöttem, hogy megtanuljam, hogyan kell tüzet oltani és hogy támogassam az Önkéntes Tűzoltó Egyesületet.”
Tadija Ignjatić: „Megtanultam kezelni, nem nehéz, csak oda kell figyelni.”
Jovana Ignjatić: „Ez számomra egy új tapasztalat, amit ki szerettem volna próbálni.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A tiszakálmánfalvi egyesületben több évtizedes munka folyik, és a fiatalok tudatosan vesznek részt a munkában. A képzésre közel harmincan jelentkeztek – mondta Danijel Čer önkéntes: „Időközönként versenyeket tartunk, tudásfelmérőket, kvízeket, amelyekben aktívan részt vesznek a gyerekek. Minden az ő szabadidejüktől függ, mert sok kötelességük van, de vágynak arra, hogy részt vegyenek.” 

Pannon RTV/Juhász Géza

A háromnapos képzésben a Vajdasági Tűzoltó Szövetség segített a helyieknek. Ljubica Krnjaić elnök szerint fontos a fiatalokat oktatni a különböző nehéz helyzetek megoldására: „Ezen a képzésen megtanulják a megelőzést, a szerveződést, a szabályokat, a tűzoltás taktikáját, továbbá megismerkednek a felszereléssel és a tűzoltásra használt anyagokkal.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A tervek szerint az oktatás folytatódik, és a városi támogatásoknak köszönhetően a tiszakálmánfalvi egyesület épületét a közeljövőben felújítják, benne oktatóközpontot terveznek létrehozni.

tűzoltás
Tiszakálmánfalva
tinik

Most

15:24, Frissítve: 15:36

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.