Ugrás a tartalomra
TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/bg

Tiodorović: Az egészséget kell előtérbe helyezni, nem a gazdaságot

2021.03.31
06:55
2021.03.31
07:41
Forrás
Szerbiai RTV
A válságstáb tagjai kedden konzultáltak a jelenlegi helyzetről, egyelőre semmi sem változik - nyilatkozta dr. Branislav Tiodorović járványügyi szakember a Szerbiai RTV Upitnik című műsorában.

Elmondta, tart a vita az egészségügyi illetve a gazdasági oldal közt, véleménye szerint azonban az egészséget kell előtérbe helyezni, mert rengetegen vannak lélegeztetőgépen Szerbiában. A lehetséges enyhítésekkel kapcsolatban azt mondta, csütörtökön folytatják a konzultációkat.

Ami a vendéglátóipart illeti, esetleg a kerthelyiségek megnyitását engedélyezhetik, erről azonban csak jövő héten dönthetnek. Tiodorović továbbá elmondta, alacsonyabb létszámú rendezvények megtartásáról lehet szó, a több száz személyes lakodalmakat azonban biztosan nem engedélyezik még.

Felhívta a figyelmet arra, hogy nehéz időszak jöhet, ugyanis tömegesen térnek haza a külföldön dolgozó vendégmunkások Szerbiába.

Branislav Tiodorović
egészség
gazdaság
koronavírus

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.