Ugrás a tartalomra
TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/bg

Tiodorović: Az egészséget kell előtérbe helyezni, nem a gazdaságot

2021.03.31
06:55
2021.03.31
07:41
Forrás
Szerbiai RTV
A válságstáb tagjai kedden konzultáltak a jelenlegi helyzetről, egyelőre semmi sem változik - nyilatkozta dr. Branislav Tiodorović járványügyi szakember a Szerbiai RTV Upitnik című műsorában.

Elmondta, tart a vita az egészségügyi illetve a gazdasági oldal közt, véleménye szerint azonban az egészséget kell előtérbe helyezni, mert rengetegen vannak lélegeztetőgépen Szerbiában. A lehetséges enyhítésekkel kapcsolatban azt mondta, csütörtökön folytatják a konzultációkat.

Ami a vendéglátóipart illeti, esetleg a kerthelyiségek megnyitását engedélyezhetik, erről azonban csak jövő héten dönthetnek. Tiodorović továbbá elmondta, alacsonyabb létszámú rendezvények megtartásáról lehet szó, a több száz személyes lakodalmakat azonban biztosan nem engedélyezik még.

Felhívta a figyelmet arra, hogy nehéz időszak jöhet, ugyanis tömegesen térnek haza a külföldön dolgozó vendégmunkások Szerbiába.

Branislav Tiodorović
egészség
gazdaság
koronavírus

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.