Ugrás a tartalomra
FoNet

Tiodorović: Fontolóra veszik az elektronikus megfigyelés lehetőségét is

2020-09-15
11:23
2020-09-15
11:30
Forrás
Pannon RTV
A külföldről visszaérkező szerbiai állampolgárok megfigyeléséről beszélt ma Branislav Tiodorović a szerb közmédia reggeli műsorában.

A járványügyi szakember elmondta, ezzel kapcsolatban az összes részlet kiderül péntekig, amikor érvénybe lép a rendelkezés. Fontolóra veszik az elektronikus megfigyelés, bejelentkezés lehetőségét is.

Azt is leszögezte, hogy azoknak az utasoknak az ellenőrzését szeretnék megvalósítani, akik az olyan országokból térnek vissza a térségbe, amelyek gócpontnak tekinthetők. Ilyen például Montenegró, Bosznia-Hercegovina és Horvátország, valamint Albánia is.

Branislav Tiodorović járványügyi szakember: „Az a kötelezettségük, hogy a visszaérkezést követő 24 órában jelentkezzenek, hogy megkapjuk azokat az adatokat, hogy hol tartózkodtak, kivel voltak kapcsolatban, vannak-e tüneteik. Azoknak, akiknek tüneteik vannak, jelentkezniük kell a covid-rendelőkben. Az az egyetlen hely, ahol kivizsgálhatják őket, továbbá meghatározzák a kezelést. Az, hogy otthon tartózkodik-e majd az illető vagy kórházban, az az állapotától függ. Ez teljesen az ő érdeke. Azok, akik nem jelentkeznek, kockáztatják, hogy olyan helyzetbe kerülnek, hogy a határról információkat kapunk azzal kapcsolatban, hogy hol mentek át, honnan jöttek.”

Branislav Tiodorović
határ
ellenőrzés
elektronikus
orvosi megfigyelés

Most

20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.
19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.
17:01, Frissítve: 17:13

Több belgrádi vendéglátós a csőd szélére került

Az új járványügyi intézkedések miatt az eddigieknél is nagyobb mértékű veszteségekkel kell számolniuk a fővárosi vendéglátósoknak - panaszolják. Szerintük a felgyülemlett kiadások miatt már így is sokukat a teljes csőd fenyegeti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.