Ugrás a tartalomra

Tiodorović: Ismét kötelezővé tehetik Szerbiában a maszkviselést

2022.08.11
07:19
2022.08.11
16:22
Forrás
Blic
Ez akkor történhet meg, ha tovább nő a koronavírusos fertőzöttek és a súlyos betegek száma - nyilatkozta Branislav Tiodorović epidemiológus és az egészségügyi válságstáb tagja nyilatkozta a Blicnek.

Jelenleg nem kötelező, hanem javasolt viselni a védőmaszkot. A fertőzöttek száma Tiodorović szerint is szeptember első felében tetőzik, mert az emberek akkor térnek vissza a munkahelyükre és a tanév is kezdődik.

Az iskolakezdésről azt mondta, az oktatási minisztérium dönt majd az alkalmazandó tanítási modellről, de ezt megelőzően a szakértői testület elemzi a járványhelyzetet, és nemsokára, a következő 7–10 napon javaslatot tesz az oktatási tárcának.

A batajnicai covid-kórházban is nő a betegek száma. Jelenleg ott 240 pácienst kezelnek, 14-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre. A legidősebb beteg 96, a legfiatalabb 29 éves.

Tatjana Adžić Vukičević, a Batajnicai Covid-kórház igazgatója: "Közepesen súlyos klinikai képekről van szó, és ez nem közvetlenül a covid-19 miatt van, hanem a számos más betegség miatt, mert a betegek többsége idősebb, a 70-es, 80-as, 90-es éveikben jár. Agyvérzésük volt, krónikus szívbetegségben szenvednek, vesebetegek, illetve tüdőbetegek, és a pácienseink jelentős számának daganatos megbetegedése van."

Branislav Tiodorović
maszk
maszkviselés
koronavirus
Szerbia

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 20:07

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.