Ugrás a tartalomra
Pixabay/jewhisperer

Tiodorović: Ismét kötelezővé tehetik Szerbiában a maszkviselést

2022.08.11
07:19
2022.08.11
16:22
Forrás
Blic
Ez akkor történhet meg, ha tovább nő a koronavírusos fertőzöttek és a súlyos betegek száma - nyilatkozta Branislav Tiodorović epidemiológus és az egészségügyi válságstáb tagja nyilatkozta a Blicnek.

Jelenleg nem kötelező, hanem javasolt viselni a védőmaszkot. A fertőzöttek száma Tiodorović szerint is szeptember első felében tetőzik, mert az emberek akkor térnek vissza a munkahelyükre és a tanév is kezdődik.

Az iskolakezdésről azt mondta, az oktatási minisztérium dönt majd az alkalmazandó tanítási modellről, de ezt megelőzően a szakértői testület elemzi a járványhelyzetet, és nemsokára, a következő 7–10 napon javaslatot tesz az oktatási tárcának.

A batajnicai covid-kórházban is nő a betegek száma. Jelenleg ott 240 pácienst kezelnek, 14-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre. A legidősebb beteg 96, a legfiatalabb 29 éves.

Tatjana Adžić Vukičević, a Batajnicai Covid-kórház igazgatója: "Közepesen súlyos klinikai képekről van szó, és ez nem közvetlenül a covid-19 miatt van, hanem a számos más betegség miatt, mert a betegek többsége idősebb, a 70-es, 80-as, 90-es éveikben jár. Agyvérzésük volt, krónikus szívbetegségben szenvednek, vesebetegek, illetve tüdőbetegek, és a pácienseink jelentős számának daganatos megbetegedése van."

Branislav Tiodorović
maszk
maszkviselés
koronavirus
Szerbia

Most

15:23, Frissítve: 16:50

Dulakodásig fajult a parlamenti ülés

Miután Aleksandar Vučić ismertette a Koszovóról szóló jelentést a köztársasági parlamenti képviselők rendkívüli ülésén, megkezdődött a vita a Pristinával folytatott tárgyalásokról.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.