Ugrás a tartalomra
Pixabay/jewhisperer

Tiodorović: Ismét kötelezővé tehetik Szerbiában a maszkviselést

2022.08.11
07:19
2022.08.11
16:22
Forrás
Blic
Ez akkor történhet meg, ha tovább nő a koronavírusos fertőzöttek és a súlyos betegek száma - nyilatkozta Branislav Tiodorović epidemiológus és az egészségügyi válságstáb tagja nyilatkozta a Blicnek.

Jelenleg nem kötelező, hanem javasolt viselni a védőmaszkot. A fertőzöttek száma Tiodorović szerint is szeptember első felében tetőzik, mert az emberek akkor térnek vissza a munkahelyükre és a tanév is kezdődik.

Az iskolakezdésről azt mondta, az oktatási minisztérium dönt majd az alkalmazandó tanítási modellről, de ezt megelőzően a szakértői testület elemzi a járványhelyzetet, és nemsokára, a következő 7–10 napon javaslatot tesz az oktatási tárcának.

A batajnicai covid-kórházban is nő a betegek száma. Jelenleg ott 240 pácienst kezelnek, 14-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre. A legidősebb beteg 96, a legfiatalabb 29 éves.

Tatjana Adžić Vukičević, a Batajnicai Covid-kórház igazgatója: "Közepesen súlyos klinikai képekről van szó, és ez nem közvetlenül a covid-19 miatt van, hanem a számos más betegség miatt, mert a betegek többsége idősebb, a 70-es, 80-as, 90-es éveikben jár. Agyvérzésük volt, krónikus szívbetegségben szenvednek, vesebetegek, illetve tüdőbetegek, és a pácienseink jelentős számának daganatos megbetegedése van."

Branislav Tiodorović
maszk
maszkviselés
koronavirus
Szerbia

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.