Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanović

Tiodorović: A járványhelyzet nem a várt ütemben javul

2021.04.18
11:47
Forrás
Pannon RTV
A rendkívüli járványügyi helyzetről áttértünk a kedvezőtlenre, de ez csak az ország egyes részeire vonatkozik – jelentette ki ma reggel Branislav Tiodorović epidemiológus a szerbiai köztévének.

Alig észrevehetően, de csökkent az első vizsgálatok száma, és valamivel kevesebben szorulnak kórházi kezelésre is, viszont még mindig sokan vannak azok, akik belehalnak a fertőzésbe. Tiodorović szerint legfontosabb a munkaképes korú lakosság, a 25- és 65 év közöttiek ellenőrzése, mert ők képezik a kórházi kezelésre szorultak legnagyobb százalékát. Továbbra is az idős, krónikus betegek vannak a legnagyobb veszélyben. A 18, illetve 16 évnél fiatalabbak számára továbbra sincs védőoltás, pedig nagyon fontos lenne a védelmük. A szakember elmondta, jelenleg több gyerek is lélegeztetőgépre szorul Kragujevácon, Nišben és Belgrádban. Egy hét napos csecsemőnek és egy veleszületett tüdőbetegségben szenvedő négyéves kisfiúnak az állapota kritikus.

Dr. Branislav Tiodorović: „Gyermekorvos kollégáink valóban küzdenek az ő életükért. Mindkét esetben szerzett, vagy örökletes betegségről van szó. Tehát, azokra a gyerekekre, akik bizonyos hajlamokkal rendelkeznek, vagyis súlyosbító az egészségi állapotuk, rájuk fokozottan figyelni kell, és a gyermekorvosok éppen ezt teszik. A szüleiknek pedig azon kell gondolkodniuk, hogy megvédjék őket a fertőzéstől, nehogy a vírus még nagyobb gondot okozzon náluk.”

koronavírus
koronavírus-járvány
Branislav Tiodorović
Szerbia

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.