Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Tiodorović: Zavartalan az oktatási intézmények működése

2020-10-30
11:36
2020-10-30
16:57
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Húsz óvodai alkalmazottnál és ötven iskolai dolgozónál diagnosztizálták a koronavírust az elmúlt két hétben Belgrádban.

Szeptember elsejétől 160 diák fertőződött meg, ötvenen az elmúlt tíz napban - közölték a helyi illetékesek. A szerb fővárosban május óta egyetlen óvodát sem kellett bezárni a járvány miatt.

Branislav Tiodorović ennek kapcsán a Szerbiai RTV-nek elmondta, nincs ok pánikra, a járványhelyzetet ugyanis figyelemmel követik. Az epidemiológus kiemelte, szükségtelen a szerbiai óvodák, iskolák bezárása, Európa többi országában is zavartalanul működik az oktatás - fogalmazott Tiodorović.

"Azt gondolom, hogy megfelelő modellt alkalmazunk, ami az iskolákat illeti. Itt naponta, óráról órára követjük a helyzetet. Rögtön, azon diákok esetében, akiknél felmerül, hogy érintkezésük volt a családban pozitív személlyel, vagy esetleg tüneteket produkálnak, megtesszük a szükséges lépéseket. Ez azt jelenti, hogy az az áttér az online oktatásra, vagy ha több diáknál jelentkezik a betegség, az egész iskola áttér. Minden folyik a saját medrében, szerintem jól."

Branislav Tiodorović
oktatás
Szerbia
koronavírus

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.