Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Tiodorović: Zavartalan az oktatási intézmények működése

2020.10.30
11:36
2020.10.30
16:57
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Húsz óvodai alkalmazottnál és ötven iskolai dolgozónál diagnosztizálták a koronavírust az elmúlt két hétben Belgrádban.

Szeptember elsejétől 160 diák fertőződött meg, ötvenen az elmúlt tíz napban - közölték a helyi illetékesek. A szerb fővárosban május óta egyetlen óvodát sem kellett bezárni a járvány miatt.

Branislav Tiodorović ennek kapcsán a Szerbiai RTV-nek elmondta, nincs ok pánikra, a járványhelyzetet ugyanis figyelemmel követik. Az epidemiológus kiemelte, szükségtelen a szerbiai óvodák, iskolák bezárása, Európa többi országában is zavartalanul működik az oktatás - fogalmazott Tiodorović.

"Azt gondolom, hogy megfelelő modellt alkalmazunk, ami az iskolákat illeti. Itt naponta, óráról órára követjük a helyzetet. Rögtön, azon diákok esetében, akiknél felmerül, hogy érintkezésük volt a családban pozitív személlyel, vagy esetleg tüneteket produkálnak, megtesszük a szükséges lépéseket. Ez azt jelenti, hogy az az áttér az online oktatásra, vagy ha több diáknál jelentkezik a betegség, az egész iskola áttér. Minden folyik a saját medrében, szerintem jól."

Branislav Tiodorović
oktatás
Szerbia
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.