Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A Tisza teljes hosszában feltérképezték a szeméthelyzetet

2021.11.27
20:32
2021.11.27
20:39
Forrás
www.elobolygonk.hu
A folyót szegélyező magyarországi ártéri erdőkben csaknem 3000 szennyezett területet tártak fel, a román, szerb, ukrán és szlovák szakaszokon 1071-et.

A Tisza teljes hosszában feltérképezte a szeméthelyzetet a PET Kupa. A Tiszai PET Kupa két évvel ezelőtt, a Nemzetközi Beruházási Bank támogatásával indította el határokon átnyúló Tiszta víz, boldog Tisza programját, amely során a PET Kupa szakemberei, önkéntesei, hulladékgazdálkodási szakértői mérték fel a műanyagszennyezés gócpontjait, fejlesztették az online adatbázist, hogy minden eddiginél hatékonyabbá váljon a Tisza vízgyűjtő területén kifejtett folyóvédelmi tevékenység. A felmérés eredményeként a folyót szegélyező magyarországi ártéri erdőkben csaknem 3000 szennyezett területet tártak fel, amelyből 300-at sikerült megtisztítani. E

lérhetővé vált a világszerte alkalmazott hulladéktérképező applikáció, a TrashOut a program részeként. A TrashOutban regisztrált hulladéklelő helyeket szinte valós idejű követéssel vizualizálja a projekt keretében létrehozott tisztatiszaterkep.hu weboldal. A román, szerb, ukrán és szlovák szakaszokon 1071 szennyezett és 87 megtisztított helyszínt tár fel.

környezetvédelem
Tisza

Most

Népszerű