Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért

2022.03.28
14:42
2022.03.28
19:22
Forrás
Pannon RTV
Már tíz éve sikeresen működik a Tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért elnevezésű program, melynek célja a környezetvédelem tudatosítása a vajdasági oktatási intézményekben és helyi közösségekben.

Idén hat tartományi titkárság, Újvidék Város, a Vajdasági Erdőtelepítő Mozgalom, és a Vajdaság Erdői Közvállalat képviselői írták alá az együttműködéséről szóló megállapodást Újvidéken.

Pannon RTV

Kókai Roland, igazgató, Vajdaság Erdői Közvállalat: „Mi az utóbbi egy évben a projekt keretein belül biztosítottuk, hogy az általános iskolások megtekinthették a természetvédelmi területeinket, négyszáz iskolás láthatta ezekt. Ez kétoldalú érdek, az egyik az, hogy a fiatalok természetvédelmi tudatosságának a fejlesztésében részt veszünk, a másik oldalról pedig az erdészeti szakmát be tudjuk mutatni, tehát, hogy az erdészeti szakma az egy zöld gazdálkodás, egy fenntartható erdészeti gazdálkodás.”

Újvidék
Tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért
Kokai Roland
Vajdaság Erdői Közvállalat

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.