Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Tisztségváltás a Tordaiak Klubjában és a Tordai Újságban

2021.04.17
13:47
2021.04.17
16:24
Forrás
Pannon RTV
Lázár György eddigi elnök lemondása után a klub tanácsa Mezei Zsuzsannát választotta meg a Tordaiak Klubja elnökének, aki a Vajdasági Levéltárból vonult nemrég nyugdíjba.

A Tordai Újság szerkesztője pedig ezentúl Csíkos Dániel, az Vajdasági RTV újságírója lesz.

Pannon RTV/Lukács Attila

A Tordai Újságot a Tordaiak Klubja immár 23. éve adja ki. A járvány se szakította meg ezt a hagyományt. Ebben az időszakban nyomtatták ki a helyi lap 100. számát. Az új felállásban is a Tordai Újság 101. számának megjelentetése volt az első feladat. Ezentúl ez nem egy személyre hárul, mint eddig. Most megosztották a munkát.

Kiss Kornélia, a Tordaiak Klubjának titkára: „A Tordaiak Klubjában én most a titkári pozíciót töltöm be és szerkesztőbizottsági tag is vagyok. És én gyűjtöttem össze a hirdetéseket, a megemlékezéseket a helyiek között. És a pályázatokat, amelyekkel a Tordai Újságot finanszírozzuk, azokat is én készítem el, és a különféle dokumentációkat is.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A Tordai Újságnak már eddig is egy fiatal, tettre kész csapata volt. Ez megmaradt, de szeretnék bővíteni, mivel további terveik is vannak.

Mezei Zsuzsanna, a Tordaiak Klubjának elnöke: „Kiadtuk az első, a 101. számot. És elég jó visszhangra talált, érdeklődnek az emberek. Már azóta új klubtagok is jöttek. Remélem, hogy sikerül egy kicsikét megújítani és kiszélesíteni. Nem is az, hogy megújítani, hanem a tevékenységünket egy kicsit kiszélesíteni. Mert idáig a Tordaiak Klubjának az egyik fő tevékenysége volt, hogy kiadja a Tordai Újságot. És a másik a tordai bálnak a szervezése Szabadkán.”

Pannon RTV/Lukács Attila

Szeretnék kiszélesíteni az együttműködést a környékbeli helyi újságokkal, a falubeli civil szervezetekkel. Felkutatni a sikeres tordaiakat, felvenni a kapcsolatot a faluból mostanában elköltözött fiatalokkal. Egy weboldal fejlesztésén is dolgoznak, hogy ne csak a postán múljon a tordai híreknek a nagyvilágba való eljuttatása.

Mezei Zsuzsanna elmondta: „Föltesszük először is a száz Tordai Újságot. Már le is sikerült digitalizálnunk, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet segítségével. És, amint megkapjuk a jelentést - pályáztunk pénzre - hogy beindulhat, akkor azt rögtön beindítjuk. Hogy egy honlap legyen, ahol naprakész, kisebb-nagyobb híreket, mindent fölteszünk, hogy ne várjunk arra, hogy megszületett-e az első baba, mert Tordán még az idén nem született baba például.”

Pannon RTV/ Lukács Attila

A Tordaiak Klubja, az újság folyamatos megjelentetése mellett, a falubeliek életével kapcsolatos kiadványokat is tervez kiadni. Az első könyvük a régi tordai receptek gyűjteménye lesz, amit az idén szeretnének közre adni.

Tordaiak Klubja
Tordai újság
Torda
Mezei Zsuzsanna
tisztségváltás

Most

23:14, Frissítve: 23:28

Magabiztos győzelem Oslóban

A szerb labdarúgó-válogatott 2:0-ra nyert a norvégok ellen a Nemzetek Ligájában és ezzel biztosította a feljutást az A divízióba.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.