Ugrás a tartalomra
sajtótájékoztató résztvevői
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Ifjúsági Konferencia vajdasági régiója

2018-03-28
16:42
2018-03-28
23:39
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéken megtartott gyűlést követő sajtótájékoztatón a vajdasági tagszervezetek beszámoltak tevékenységükről, eredményeikről és a jövőbeli terveikről.

A Magyar Ifjúsági Konferencia hasonló értékrendű ifjúsági szervezeteket tömörít a Kárpát-medencében. Az ernyőszervezet tagállománya jelenleg több mint 50 ifjúsági szervezetből áll. A vajdaságiak célkitűzései között a regionális találkozók rendszeresítése, valamint közös programok megvalósítása szerepel. Berkó Szilárd, elnök, Vajdasági Ifjúsági Fórum (VIFÓ): „Lehetőséget nyújt arra, hogy a külhoni szervezetek, valamint az anyaországban lévő szervezetek között egy bizonyos kapcsolat alakuljon ki és ennek ápolására kerüljön sor az elkövetkező évben.”

sajtótájékoztató résztvevői

A vajdasági tagszervezetek szerint a fiatalokat leginkább a különböző konferenciákkal és képzésekkel, valamint szórakoztató programokkal lehet megszólítani. Farkas Zsuzsanna, alelnök, Vajdasági Magyar Cserkészszövetség: „A sport, illetve a táborozás az, amivel a fiatalokat legjobban el lehet érni. A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség 370 cserkészt és 150 nem cserkészt táboroztatott például 2017 folyamán. Úgy gondolom, hogy a nyári táborok és a sport kiváló lehetőségek arra, hogy a fiatalok becsatlakozzanak valamilyen ifjúsági szervezetbe.”

sajtótájékoztató résztvevői

A vajdasági régió elnökségi tisztségét továbbra is VaMaDisz tölti be. A feladatok közül idén leginkább a tagtoborozásra fókuszálnak majd, valamint a felvidéki és a magyarországi konferenciákon való részvétel szerepel a tervek között – mondta el Sóti Attila, a Magyar Ifjúsági Konferencia vajdasági régiójának elnöke,, és kiemelte: „Folyamatban van egy tagbővítés, ugyanis van még számos olyan ifjúsági szervezet Vajdaságban, amelyek regionális szinten tevékenykednek, de még nem csatlakoztak a Magyar Ifjúsági Konferenciához.

sajtótájékoztató résztvevői

A Magyar Ifjúsági Konferencia vajdasági tömörülését a Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDisz), a Vajdasági Magyar Ifjúsági Központ (VMIK), a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma (VMSZ IF), a Vajdasági Ifjúsági Fórum (VIFÓ), valamint a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség (VMCSSZ) alkotják.

Újvidék
Ifjúségi Konferencia
VaMaDisz

Most

22:16

Új kiadvány dobosoknak

Sokan azt gondolják, hogy nem nehéz dobolni, de aki egy kicsit is ért a zenéhez, az tudja, hogy a ritmusszekció az egyik legfontosabb összetevője a zenekarnak.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.