Ugrás a tartalomra

Tito temetése - végső búcsú egy koporsónyi homoktól

2014-10-14
07:20
Josip Broz Tito koporsójában nem az egykori jugoszláv államfő maradványai voltak, hanem homok - állítja az akkori Állambiztonsági Szolgálat vezetője
Josip Broz Tito koporsójában nem az egykori jugoszláv államfő maradványai voltak, hanem homok - állítja az akkori Állambiztonsági Szolgálat vezetője. Obren Đorđević azt mondja, a rengeteg gyógyszer hatására Tito marsall teste korábban indult bomlásnak. Egészségügyi, illetve higiéniai okokból úgy döntöttek, az elhunyt államfő nem lesz ott a belgrádi képviselőházban felállított ravatalon. Ha igaz, amit Jugoszlávia akkori Nemzetbiztonsági Szolgálatának vezetője mond, az esetben százezrek rótták le kegyeletüket, a világ legismertebb politikusai, királyai vettek végső búcsút egy koporsónyi homoktól. Az esemény a nyolcvanas évek egyik legnézettebb helyszíni tévéközvetítése volt. Arról egyébként nem szól a beszámoló, hogy Tito földi maradványai végül tényleg a belgrádi Virágház mauzóleumba kerültek-e. (Kurir, Novosti)

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Új mentőautót kapott a Zentai Közkórház

Újabb mentőautóval gazdagodott a Zentai Közkórház, amelynek vezetője vasárnap vette át a járművet a zentai, a szolnoki és a halbestadti Rotary Clubok illetékeseitől.