Ugrás a tartalomra

Tizenegy évvel ezelőtt hunyt el Slobodan Milošević

2017.03.11
18:41
Tizenegy évvel ezelőtt hunyt el Slobodan Milošević egykori szerbiai és jugoszláv államfő, akinek a nevét a legtöbben a kilencvenes évek háborúival hozzák összefüggésbe ma is
Tizenegy évvel ezelőtt hunyt el Slobodan Milošević egykori szerbiai és jugoszláv államfő, akinek a nevét a legtöbben a kilencvenes évek háborúival hozzák összefüggésbe ma is. Aleksandar Vulin, a jelenlegi kormány alelnöke ma lerótta kegyeletét Milošević požarevaci sírjánál és azt mondta az újságíróknak, azért jött el, hogy tiszteletét adja egy embernek, akit Szerbia kétszer is közvetlen választáson elnökévé tett. Ott volt Milošević sírjánál Nikola Šainović korábbi szerb miniszterelnök is, de Vojislav Šešelj, a Szerb Radikális Párt elnöke is megjelent. Elmondása szerint együttműködéssel és ellenségeskedéssel teli időszakai is voltak az egykori jugoszláv elnökkel, Hágában azonban igazán jó barátokká váltak. (magyarszo.rs, fotó:Tanjug)
MIlošević
sír

Most

10:21

Túlhíztuk az állatvilágot

Az izraeli Weizmann Tudományos Intézet tudósainak tanulmánya szerint a Föld vadon élő szárazföldi emlőseinek összsúlya ma már kevesebb mint 10%-a a bolygón élő férfiak, nők és gyermekek együttes súlyának.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.