Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Több elsős lesz Adán

2021.06.09
08:53
2021.06.09
17:37
Forrás
Pannon RTV
A tegnapi nappal véget ért az általános iskolák nyolcadikosai számára az idei tanév.
Pannon RTV

Az elsőtől hetedik osztályos tanulók még június 22-ig járnak iskolába, majd nekik is megkezdődik a nyári szünet. Adán is már a következő tanévre készülődnek, több elsőst várnak, mint tavaly. Újdonságnak számít, hogy szeptembertől napközis foglalkozást tartanak az első és második osztályos diákok számára.

Pannon RTV

Maksó Éva, igazgató, Cseh Károly Általános Iskola, Ada: „75 nyolcadikosunk végzett a tegnapi nap folyamán, véget ért az utolsó tanítási napjuk, és ezt egy bolond ballagás keretében ejtették meg. Most vár még rájuk az érettségi 23-án, 24-én és 25-én, ez komoly próba lesz. Elmondhatjuk, hogy az elsősök számát illetően idén növekedést tapasztalhatunk, 24 gyerekkel több lesz, mint a tavalyi évben. Az iratkozás az folyamatosan zajlik, tehát bármikor a nyár folyamán, ha valaki még úgy gondolja, hogy még hozzánk szeretné íratni a gyerekét, akkor szeretettel várjuk.”

Ada
Cseh Károly Általános Iskola
Maksó Éva

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.