Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes/korábbi felvétel

Több falugazdászra lenne szükség Vajdaságban

2021.01.19
08:29
Forrás
Magyar Szó
Jelenleg húsz falugazdász és egy őket koordináló falugazdász dolgozik, így a tartomány magyarlakta vidékének 85–90 százaléka le van fedve, azonban ezt a számot bővíteni kellene - nyilatkozta évértékelő beszédében Nagy Miklós.

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke elmondta, tíz személlyel szeretnék bővíteni a hálózatot. Tavaly főként interneten keresztül kommunikáltak a termelőkkel. A gazdáknak szóló előadások nagy része, ahogy egyéb más programok és rendezvények is, elmaradtak az elmúlt évben. A tavaly elmaradt aktivitásokat erre az évre tervezik, amelyeket a körülményeknek megfelelően tartanak majd meg. A falugazdászok képzését idén is folytatják - mondta Nagy Miklós.

falugazdász hálózat
Falugazdász
Nagy Miklós
Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége

Most

11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.
09:36, Frissítve: 09:56

Határtalan advent

Teljesen megtelt az adai színházterem Fehér Nóra színész-énekes élőzenés adventi jótékonysági koncertjére. Az esemény immár több éve varázsolja szebbé az ünnepvárás időszakát a községben.

Népszerű