Ugrás a tartalomra

Több falugazdászra lenne szükség Vajdaságban

2021.01.19
08:29
Forrás
Magyar Szó
Jelenleg húsz falugazdász és egy őket koordináló falugazdász dolgozik, így a tartomány magyarlakta vidékének 85–90 százaléka le van fedve, azonban ezt a számot bővíteni kellene - nyilatkozta évértékelő beszédében Nagy Miklós.

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke elmondta, tíz személlyel szeretnék bővíteni a hálózatot. Tavaly főként interneten keresztül kommunikáltak a termelőkkel. A gazdáknak szóló előadások nagy része, ahogy egyéb más programok és rendezvények is, elmaradtak az elmúlt évben. A tavaly elmaradt aktivitásokat erre az évre tervezik, amelyeket a körülményeknek megfelelően tartanak majd meg. A falugazdászok képzését idén is folytatják - mondta Nagy Miklós.

falugazdász hálózat
Falugazdász
Nagy Miklós
Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége

Most

17:48, Frissítve: 18:01

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.