Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes/korábbi felvétel

Több falugazdászra lenne szükség Vajdaságban

2021-01-19
08:29
Forrás
Magyar Szó
Jelenleg húsz falugazdász és egy őket koordináló falugazdász dolgozik, így a tartomány magyarlakta vidékének 85–90 százaléka le van fedve, azonban ezt a számot bővíteni kellene - nyilatkozta évértékelő beszédében Nagy Miklós.

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke elmondta, tíz személlyel szeretnék bővíteni a hálózatot. Tavaly főként interneten keresztül kommunikáltak a termelőkkel. A gazdáknak szóló előadások nagy része, ahogy egyéb más programok és rendezvények is, elmaradtak az elmúlt évben. A tavaly elmaradt aktivitásokat erre az évre tervezik, amelyeket a körülményeknek megfelelően tartanak majd meg. A falugazdászok képzését idén is folytatják - mondta Nagy Miklós.

falugazdász hálózat
Falugazdász
Nagy Miklós
Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége

Most

16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 16:54

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.