Ugrás a tartalomra

Több földes út is megújult Kispiacon

2023.03.07
12:40
2023.03.07
15:42
Forrás
Pannon RTV
A helyi közösség által szervezett munkaakció Kispiac és Szalatornya területén zajlott, ahol hamarosan megkezdődnek a mezőgazdasági munkálatok, így már aktuális volt a földes utak feltöltése, rendbetétele.

Mintegy 30 helyi mezőgazdasági termelő vette ki a részét a munkából Kispiacon. Mindenki a saját járművével dolgozott azon, hogy a földes utak kritikus részeit járhatóvá, használhatóvá tegye.

Domonkos Rezső, mezőgazdasági termelő, Kispiac: „Én két irányban végzem. Az egyik feljáratot javítjuk csempe törmelékkel és majd a csantavéri útra fogom hordani a földet. Ezek a munkaakciók mindig is voltak, régebben több alkalommal is, mivel a helyi közösségek szabadabban gazdálkodtak a saját forrásaikkal és akkor sokkal több mindent meg tudtunk itt helyben csinálni.”

A munkaakció során Szalatornya területén és a Csantavéri úton, továbbá több kisebb földes úton is zajlanak a munkálatok.

Szarapka Ede, elnök, Kispiac: „A mezőgazdasági munkálatok végett sürget minket az idő, mivel tudjuk azt, hogy körülbelül egy hónap múlva megkezdődik a magoknak a földbe juttatása, és szerintem ez az utolsó pillanat, hogy valamit csináljunk. Igaz, az idő nem szolgált ránk, hiszen amikor a munkaakciót kitaláltuk, nem tudhattunk, hogy milyen idő lesz ezen a héten.”

A tervek szerint a munkaakció szerdán is folytatódik.

Kispiac
útjavítás
Szarapka Ede
munkaakció

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.