Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Idei Sándor

Több forgalmas útszakaszt is lezártak a tüntetők

2022.01.15
16:58
Forrás
Szerbiai RTV
Ezen a szombaton is szerveztek tüntetéseket Szerbia-szerte a Rio Tinto nevű cég itteni megjelenése ellen.

A szerbiai környezetvédelmi egyesületek tömörülése által szervezett események középpontjában ezúttal is a lítiumbányászat, és annak környezetvédelmi hatásai álltak. Tüntetők zárták le az Ibari országutat, a trbušnicai határátkelőre vezető utat.

Tanjug/Tara Radovanović

Demonstrálók vonultak ki a belgrádi Száva központhoz is, ahol az autópályán állították le a forgalmat, de megmozdulások voltak Kúlán, Újvidéken és Verbászon is. Ott, ahol lezárták a forgalmat, hatalmas dugók alakultak ki. Šabacon és Preljinánál incidens is történt, több autós is megpróbált átjutni a demonstrálók útblokádján.

A korábbi bejelentések szerint a tüntetők azt szeretnék elérni, hogy az állam által eddig a Rio Tintoval aláírt szerződéseket tegyék nyilvánossá, továbbá, hogy szüntessenek meg minden további együttműködést a céggel.

Rio Tinto
tüntetés
Belgrád

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.