Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Több iskola is megújult Vajdaságban

2021.10.12
22:12
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági tanintézmények idén is számíthattak a tartományi kormány támogatására. Több általános iskola is sikeresen megújult: volt, ahol nyílászárókat cseréltek, máshol a vizesblokkokat újították fel.

A tartomány és a helyi önkormányzat illetékesei személyesen is megtekintették a felújított iskolaépületeket.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A hajdújárási általános iskola épületén a nyílászárókat cserélték ki. Az oktatási intézményben 38 ablak és több ajtó újult meg a Tartományi Oktatási Titkárság pályázatán nyert eszközökből. Jelenleg 109 diák jár ide, akik immár még jobb körülmények között vehetnek részt az oktatásban - mondta Szűcs Anna iskolaigazgató.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Bácskossuthfalva is új ablakokat kapott. Korábban a fűtési rendszert is korszerűsítették, valamint a tornaterem padlózatát is felújították, így a  bácskossuthfalvi Id. Kovács Gyula Általános Iskola is megújult idén.

Pannon RTV

Zenta község általános iskolái is részesültek tartományi támogatásban. A zentai Petőfi Sándor Általános Iskola felsőhegyi kihelyezett tagozata épületén az elmúlt időszakban több felújítást is elvégeztek. Az illemhelyek korszerűsítésére is sor került - hangsúlyozta Gordán Kolos igazgató.

A tartományi oktatási titkárság az elmúlt időszakban megközelítőleg 50 millió dinár értékű támogatással tudott hozzájárulni a Zenta községi iskolák felújítási munkálataihoz.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A szabadkai Majsai Úti Általános Iskola pedig energiatakarékosabb intézménnyé vált. Felújították a villamosvezetéket, illetve száz új lámpát is felszereltek. A Majsai Úti Általános Iskolának egyébként 620 diákja és 82 dolgozója van.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A titkárság februárban oktatási és nevelési intézmények felújítására hirdetett meg pályázatot, amelyre több mint 210 intézmény jelentkezett. A pályázatot 91 millió dinár értékben hirdették meg. A tervek szerint jövőre is több pályázatot hirdet a tartományi oktatási titkárság különböző iskolák épületeinek felújítására.

A tartomány és helyi önkormányzat illetékesei személyesen is megtekintették a felújított iskolaépületeket. Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár a Közügyekben a beruházások jelentőségéről beszélt. Véleménye szerint az elmúlt években jelentősen javult az oktatási intézmények állapota.

„Hatvankét iskolát tudtunk támogatni azzal, hogy az eszközök megoszlanak általános iskolákra, középiskolákra, diákjóléti intézményekre, tehát kollégiumokra, de úgyszintén az iskoláskor előtti intézményekre is. Regionálisan is igyekszünk lefedni az iskolákat. Bácskában 25 intézményt tudtunk támogatni, Bánátban 26-ot, Szerémségben pedig 11 intézményt támogattunk. Nagyságrendileg is elmondhatom, hogy a bácskai és a bánáti iskolai intézmények körülbelül 35 millió dinárt kaptak, a szerémségiek pedig 10 millió dinárt” - mondta Szakállas Zsolt.

A teljes interjút a Közügyekben nézhetik vissza.

iskola
felújítás
Tornyos
Hajdújárás
Bácskossuthfalva
Felsőhegy
Majsai Úti Általános Iskola

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.