Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Több mint 170 elsős vált a Vöröskereszt tagjává Magyarkanizsán

2021.05.12
13:06
2021.05.12
17:09
Forrás
Pannon RTV
Tart a Nemzetközi Vöröskereszt Hét. Ennek részeként az elsősök a Vöröskereszt tagjaivá válnak. Magyarkanizsa községben 174 elsős lett taggá avatva.

A magyarkanizsai Vöröskereszt is már évekkel ezelőtt csatlakozott az eseményhez, régi hagyományuk az elsősök befogadása a Vöröskereszt tagságába. A héten a község általános iskoláinak első osztályos tanulóit látogatták meg, ahol előadás formájában igyekeztek bemutatni a szervezet munkáját és történetét.

Farkas Luca, magyarkanizsai önkéntes, Vöröskereszt:  „Egy kisfilmet mutatunk be, mivel a kisfilm szerb, ezért mi magyarul elmeséljük az elsősöknek. Ez a film a Vöröskereszt megalapítását meséli el, egészen onnan, amikor Henry Dunant nem tudott úgy elmenni a Solferinói csata mellett, hogy ne segítsen embereken, illetve az előadás után az elsősök kapnak egy kis csomagot, melyben a saját higiéniájukra tudnak figyelni, hogy mindig egészségesek legyenek.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A vöröskereszt hete alkalmából a magyarkanizsai szervezet rajzpályázatot hirdetett, emellett a Népkonyha felhasználói élelmiszercsomagban is részesültek, illetve a kedden megtartott önkéntes véradási akción a résztvevők ajándékot kaptak.

Cseszkó Mónika, magyarkanizsai titkár, Vöröskereszt: „A Vöröskereszt az államnak a segélyszervezete a humanitárius tevékenységben, és ezen belül látjuk el a feladatokat. Mindegyik Vöröskeresztnek községi szinten van egy szerződése mindegyik önkormányzattal, és megvannak a feladatai. Tehát elsősorban és a legfontosabb a véradások megszervezése, hogy elegendő vért biztosítsunk. A lakosság elsősegélynyújtásának képzése minden szinten, szociális és szolidáris tevékenységek szervezése és levezetése, valamint felkészülni a katasztrófa helyzetekre és szükség szerinti lereagálása.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsa községben a helyi szervezet munkáját közel 100 önkéntes segíti.

Vöröskereszt
Magyarkanizsa
Cseszkó Mónika
tagavatás

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.