Ugrás a tartalomra
covid19.rs

Több mint 200 beteg van lélegeztetőn koronavírus miatt Szerbiában

2021.09.24
15:49
2021.09.24
17:49
Forrás
covid19.rs, Szerbiai RTV
Több mint 21 ezer koronavírus-tesztből csaknem 6500 lett pozitív, az új újvidéki covid-kórházban 362 pácienst kezelnek.

Egy nap alatt pontosan 6462 fertőzöttet vettek nyilvántartásba Szerbiában, a legtöbbet, 1614 esetet Belgrádban. Kilenc olyan város van Szerbiában, amelyekben a fertőzöttek száma három számjegyű. A második legtöbb pozitív eset Újvidéken van, 343. Vajdaságban még Pancsován sok az új eset, ott 101 új fertőzöttről tudnak. 

40-en haltak meg a kór szövődményeiben. A kórházakban 5401 covid-beteget kezelnek, 201 személynek súlyos az állapota, ők mesterséges lélegeztetésre szorulnak. 

A raktárakban állnak a koronavírus elleni védőoltások, ahelyett, hogy beadnánk őket, és elejét vennénk a járványnak - nyilatkozta a szerb egészségügyi államtitkár. Mirsad Đerlek szerint nem az a gond, hogy elkéstünk a további óvintézkedésekkel, hanem az, hogy az oltás nem halad a szükséges mértékben. A felnőtt lakosság mintegy 53 százaléka van beoltva, a második adag vakcinát pedig 51 százalék vette fel. Ez nem elég a nyájimmunitáshoz - hangsúlyozta Đerlek.

A koronavírusos betegek többsége oltatlan az új újvidéki covid-kórházban. Jelenleg 362 pácienst kezelnek, 29-et mesterségesen lélegeztetnek. Minden korosztályból vannak betegek, de a legtöbben a 40 és 60 év közöttiek vannak. Újvidéken egy nap alatt 340 koronavírusost vettek nyilvántartásba, egész Vajdaságban majdnem 1400 volt a számuk.

COVID-19
covid-beteg
koronavírus
koronavírus elleni védőoltás
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-járvány

Most

14:25, Frissítve: 15:20

Csak a covid-betegeket fogadják a zöldkeresztben

Bezárt a szabadkai tüdőgondozó úgynevezett zöld része, a teljes épület a koronavírusos betegek kivizsgálására állt át. A döntést a rájuk nehezedő óriási nyomás indokolja, mint mondják, a személyzet már teherbírásának a határán van.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.