Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Több mint 2000 férőhely - széles kínálat a vajdasági középiskolákban

2021.05.06
20:35
2021.05.06
21:14
Forrás
Pannon RTV
Minden évben készítenek statisztikát arról, hogy mekkora volt a különböző szakok iránti érdeklődés - mondta az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke.

Vajdaságban 35 középiskola 73 magyar tagozata közül választhatnak majd diákjaink a 2021/22-es tanévben - mondta Jerasz Anikó a Közügyekben. A beiratkozási terv 1485 nyolcadikost érint, akik 24 szakközépiskola, 9 gimnázium és 2 művészeti középiskola valamelyikében kezdhetik majd meg a tanulmányaikat szeptembertől - fejtette ki az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke.

Pannon RTV

Az, hogy ebben az évben is ilyen gazdag beiratkozási tervet sikerült kieszközölnünk, a vajdasági magyar érdek-képviseletnek köszönhető, hiszen a Vajdasági Magyar Szövetség politikusai minden szinten arra törekedtek, hogy olyan szakok nyíljanak, amelyek fontosak a közösségünk és az intézményeink számára - tette hozzá. A szakpolitikusok minden évben készítenek egy kis statisztikát arról, hogy mekkora volt a különböző szakok iránti érdeklődés. Nagy hangsúlyt helyeztünk arra az idén is, hogy a visszajelzések és az idei beiratkozási arányok alapján a legközkedveltebbnek és legvonzóbbnak bizonyult szakok megmaradjanak, illetve azok, amelyek kevésbé bizonyultak népszerűnek, háttérbe szoruljanak, és helyükbe újak kerüljenek - mondta Jerasz Anikó.

középiskola
diákok
Jerasz Anikó
Közügyek

Most

23:01

Megújul az óbecsei evangélikus-református templom

Az óbecsei Zöldfás utca egyik építészeti gyöngyszeme a 125 éves fennállását ünneplő evangélikus-református templom. A jubileumot vasárnap ökumenikus istentisztelettel ünnepelték. A magyar kormány támogatásával a templomot hamarosan fel is újítják.
20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.