Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Több mint 24 millió dinár támogatás a Magyar Nemzeti Tanácsnak

2019-04-02
13:55
2019-04-02
17:45
Forrás
Pannon RTV
A tartományi kormány mintegy 60 millió dinárral támogatja a nemzeti tanácsok működését. 17 nemzeti tanács részesült támogatásban. A legtöbb pénzt a Magyar Nemzeti Tanácsnak ítélték oda.

A Magyar Nemzeti Tanács idén kicsivel több, mint 24 millió dinár támogatást kapott a tartománytól. Ebből közel 12 és fél millió dinárt az alaptevékenységekre, 11 millió 800 ezer dinárt pedig a programtevékenységekre fordítnak majd – mondta el Hajnal Jenő, az MNT elnöke: „Mi arra igyekszünk, hogy mind a négy fő területünkön a programokat tovább erősítsük, sőt nemzeti jelentőségű programjaink, eseményeink vannak és ezek mind már arra várnak, hogy a most kapott támogatást úgy tudjuk felhasználni, hogy ez a közösség épüljön, gyarapodjon.”

A Horvát Nemzeti Tanácsot idén mintegy 4 millió dinárral támogatja a tartomány. Jasna Vojnić, elnök, Horvát Nemzeti Tanács: „Egy évvel ezelőtt Nyilas Mihály úr kezdeményezésére alakult egy munkacsoport, amely egy oktatási központ létrehozásán dolgozik. A középiskolai rendszer megváltoztatásáról szóló aktus már elkészült és ezt rövid időn belül a tartományi kormány is elfogadhatja. Hálásak vagyunk minden eszközért és támogatásért, az együttműködés több, mint korrekt a tartomány részéről.”

A tartományi támogatás összértéke a nemzeti tanácsokat illetően idén nem változott. A támogatottak listája viszont két új, a lengyel és az orosz nemzeti tanáccsal bővült. Nyilas Mihály, tartományi nemzeti kisebbségi - nemzeti közösségi titkár (VMSZ): „Minden bizonnyal az év során még biztosítani fogunk eszközt, akár a költségvetési tartalékból, akár a költségvetés módosításával, ami kiegyenlíti ezt az új szükségletet, hiszen most valamennyivel kisebb összegek jutottak a nemzeti tanácsoknak mint tavaly, mivel 15 helyett most 17 van.”

A tartomány továbbra is szilárd támasza a nemzeti tanácsok működésének – mondta el Nyilas Mihály. A támogatást az év folyamán négy részben utalják át a kisebbségi önkormányzatoknak.

Nemzeti Tanácsok
Nyilas Mihály
Hajnal Jenő

Most

21:57, Frissítve: 22:03

Mi az óbecsei sárga víz titka?

Óbecsén négy artézi kút működik, sárga vizüket nagyon sokan isszák. Két kút vizét néhány hétig tilos volt fogyasztani. Egy ideje ismét iható víz folyik ezekből a kutakból.
21:37, Frissítve: 21:48

Felgyorsul-e Szerbia EU-csatlakozási folyamata?

Az új csatlakozási fejezet megnyitásáról és Szerbia EU-s csatlakozási lehetőségeiről beszélt Kovács Elvira, a Szerbiai Parlament Európai Integrációs Bizottságának elnökhelyettese a Közügyekben.
21:18

Győzött a Liverpool és a Napoli

A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének délutáni mérkőzésein nem született meglepetés a Napoli hazai pályán győzte le a Genk együttesét, míg a Liverpool idegenben bizonyult jobbnak a Salzburgnál.

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.