Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Több mint 4 ezer új fertőzött és 34 áldozat Szerbiában

2021.03.21
15:56
2021.03.21
16:24
Forrás
IZJZV, 021.rs, Szerbiai RTV
44 vajdasági községben rendkívüli a járványhelyzet, egy községben, Titelen kedvezőtlen.

34-en hunytak el a koronavírus okozta szövődményekben Szerbiában egy nap alatt, utoljára január első felében volt ilyen magas ez a szám. Tegnaphoz képest ma kevesebb új fertőzöttet regisztráltak, összesen 4232 teszt lett pozitív az országban, de kevesebb tesztet is végeztek el a szakemberek. 12 442 mintát elemeztek. Átlépte a kórházban kezeltek száma az 5500-at, lélegeztetőgépen 235-en vannak. Továbbra is Belgrád vezet az új koronavírus-fertőzöttek napi számát tekintve, 1365 pozitív személyt vettek nyilvántartásba. A szerb főváros után Niš következik 284 beteggel, Újvidéken 210, Kragujevacon 180, míg Kraljevóban 136 a napi esetszám.

Minden nap több mint ezer új koronavírus-eset Vajdaságban. Az elmúlt három napban folyamatosan ezer fölötti a tartomány területén regisztrált koronavírusos betegek száma - ez derül ki a Vajdasági Közegészségügyi Intézet (IZJZV) jelentéseiből. Legutóbb tegnap tettek közzé információt, eszerint 1193 új esetre derült fény a tartományban egy nap alatt. Az aktív esetek száma több mint 14 ezer a tartomány területén, és Újvidék mellett már Pancsován és Szabadkán is meghaladja az ezret a jelenleg is fertőzött személyek száma. Újvidéken csaknem 4 ezren, Pancsován 1300-nál, Szabadkán 1100-nál is többen vannak.

Romlik a járványügyi helyzet Szabadkán - erről tanúskodik a kórházban kezelt személyek számának emelkedése. A Szabadkai Közkórház jelentése szerint 117 beteget kezelnek a covid-részlegeken, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Több a felvett páciensek száma, mint azoké, akiket hazaengednek. Egy nap alatt 59 vizsgálatot végeztek el, 17 fertőzöttet kellett benntartani a kórházban, ugyanakkor csak 13 pácienst engedtek haza. A városban egyébként már napok óta 90-100 között van az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma.

Emelkedik a koronavírusos betegek száma Újvidéken is. A kórházi kezelésre szorulók száma jelenleg 397, ez néggyel több, mint az előző napon. 36 személy szorul jelenleg mesterséges lélegeztetésre a Vajdasági Klinikai Központban öttel több, mint tegnap. Újvidéken a klinikai központon kívül a kamenicai Tüdőgondozó Intézetben is kezelnek koronavírusos betegeket.

járvány
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű