Ugrás a tartalomra
TANJUG/ Rade Prelić

Több mint 7 ezer fertőzött beteg a kórházakban

2021.03.31
15:21
2021.03.31
17:47
Forrás
covid19.rs, IZJZV, 021.rs, Szerbiai RTV
Közelít a 300-hoz azok száma, akik koronavírus-fertőzés miatt lélegeztetőgépre szorulnak a szerbiai kórházakban. Ismét bőven ezer felett van a napi regisztrált fertőzöttszám Vajdaságban.

A 15 órai adatok szerint elhunyt további 38 beteg, és 5107 újabb személynél regisztrálták a fertőzést egy nap alatt. Az elvégzett tesztek száma 17801 volt ezúttal. Súlyos állapotban 290 személyt kezelnek a szerbiai kórházakban, ők lélegeztetésre szorulnak. 7368 beteg szorul kórházi ellátásra az országban.

Továbbra is Belgrádban regisztrálják a legtöbb fertőzöttet Szerbiában, a szerb fővárosban ezúttal 1302 új beteget vettek nyilvántartásba - derül ki az adatokból. A második helyen Újvidék áll, 289, a harmadik Niš 247 új fertőzöttel. Ami Vajdaságot illeti, Szabadkán pontosan 100 új beteget regisztráltak, Pancsován 91, Nagybecskereken 61 új beteget találtak.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Ismét bőven ezer felett van a napi regisztrált fertőzöttszám Vajdaságban - tájékoztat a Vajdasági Közegészségügy Intézet. Tegnapra vonatkozó jelentésükben azt írják, 1337 új beteget vettek nyilvántartásba. Közelít a 19 ezerhez az aktív betegek száma a tartományban, a legtöbb beteg jelenleg is Újvidéken, Pancsován és Szabadkán van. Az intézet mindenhol rendkívülinek értékeli a járványhelyzetet, kivéve Titelt, ahol kedvezőtlen.

Pannon RTV

Újvidéken naponta 20-30 gyereknél regisztrálnak koronavírus-fertőzést. Ez jelentős emelkedés, mivel az elmúlt egy évben néha hetekig nem volt beteg gyerek. Dr. Veselin Bojat, az Újvidéki Egészségház igazgatója elmondta, főleg 15 és 17 év közötti fiatalokról van szó. Felhívta a szülők figyelmét, hogy jobban ügyeljenek arra, hogy merre mozognak a gyerekeik és betartják-e az óvintézkedéseket.

fertőzött
járvány
Szerbia
Vajdaság
gyerekek
koronavírus

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.