Ugrás a tartalomra
Pixabay/suetot

Több mint 80 fiatal kap munkát Szerbiában Norvégiának köszönhetően

2020-10-28
12:39
Forrás
agrosmart.net
A Norvég Királyság a "Norvégia önökért - Szerbiáért" program keretében 510 ezer euróval támogat hét olyan projektet, ami 82 fiatalnak nyújt munkalehetőséget.

A projekteket január 20-a és március 18-a közötti jelentkezési határidővel választották ki, amelyeknek az a célja, hogy - helybeli vállalatok révén - hozzájáruljanak az elmaradott régiók fiataljainak munkába állásához.

Jørn Eugen Erling Gjelstad, Norvégia szerbiai nagykövete kijelentette: a kevésbé fejlett területeken esedékes foglalkoztatásnöveléssel szeretnének javítani a fiatalok helyzetén a munkaerő-piacon. A kiválasztott projektek az élelmiszer-termelés, a mezőgazdaság, a fémipar és az idegenforgalom területét ölelik fel és 82 fiatal foglalkoztatása mellett lehetővé teszik a képzést, felszerelések vásárlását, a szolgáltatások javítását, valamint tanúsítványok megszerzését.

Norvégia
Szerbia
támogatás
munkába állás
fiatal
foglalkoztatás

Most

10:31, Frissítve: 11:00

Koronavírusos Lewis Hamilton

A Forma–1 közleményben számolt be arról, hogy a világbajnok Lewis Hamilton elkapta a koronavírust. Ki kell hagynia a hétvégi Szahíri Nagydíjat.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.